Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2014. November 14. 08:42, péntek | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Ismétlés a tudás „Anyja” – gyakorlás a téli helyzetekre

Ismétlés a tudás „Anyja” – gyakorlás a téli helyzetekre

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes létszámú Operatív Törzse (27 fő) a téli rendkívüli időjárásra való felkészülés keretében újabb törzsvezetési gyakorlatot tartott.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes létszámú Operatív Törzse (27 fő) a téli rendkívüli időjárásra való felkészülés keretében újabb törzsvezetési gyakorlatot tartott, melyen valamennyi járás helyi operatív törzs - a jánoshalmi operatív törzs mellett még egy helyszíni operatív törzs is - részt vett. A gyakorlat célja a veszélyhelyzeti kommunikáció, a lakosságvédelmi intézkedések megszervezésének és az átcsoportosítható katasztrófavédelmi támogató erő-eszköz, valamint az induló készletükön felüli szükséges anyag igényeik felmérésének gyakorlása, a rendkívüli közlekedési események kezelésére elkészített intézkedési terv, a veszély-elhárítási terv és a polgári védelmi adattár vonatkozó részeinek készség szintű alkalmazása.

A gyakorlaton egy életszerű veszélyhelyzetet szimulálva, de a valóságnak megfelelő feladatokat kellet végrehajtani, melynek során kiemelt szerep jutott a közlekedési balesetek hatékony felszámolásának, az útlezárások és forgalomelterelések szervezett kezelésének, valamint az úton rekedtek kijelölt melegedőhelyekre való eljuttatásának.

A lakosságvédelmi feladatok valamint a katasztrófavédelmi műveletek megszervezését az operatív törzsek összehangolt feladatellátással hajtották végre. Az operatív törzsbe beosztott állomány felmérte a közúton – bajba került - közlekedők elhelyezésére alkalmas melegedő-, és befogadóhelyeket, az utak tisztítására, valamint a műszaki mentésre alkalmas mentőosztagok mozgósíthatóságát. Az operatív törzs támogató tagjaként a rendőrség kidolgozta a balesetek helyszínére vonatkozó útlezárásokat, forgalomkorlátozásokat és meghatározta az igénybe vehető útvonalakat.

A gyakorlat keretében a polgári védelmi szakterület a közbiztonsági referenseknek téli felkészítő szituációs gyakorlatot tartott, melynek célja a téli rendkívüli időjárással kapcsolatos feladatok kezelésének, végrehajtásának gyakorl

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 21:04, péntek | Helyi

„Messze van, mint Makó Jeruzsálemtől”, avagy messze van, mint a Mecsek Bamakótól

Turisztikai projektnap a Közgében

2021. November 26. 14:38, péntek | Helyi

Ismét aranyeső a PG-ben

2021. November 26. 11:48, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. November 26. 10:49, péntek | Helyi

Adventi kézműves kiállítás nyílt a művelődési központban

Megnyílt az Adventi kézműves kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A kiállítás megtekinthető 2021. december 20-ig.