Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2014. November 14. 08:42, péntek | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Ismétlés a tudás „Anyja” – gyakorlás a téli helyzetekre

Ismétlés a tudás „Anyja” – gyakorlás a téli helyzetekre

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes létszámú Operatív Törzse (27 fő) a téli rendkívüli időjárásra való felkészülés keretében újabb törzsvezetési gyakorlatot tartott.

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes létszámú Operatív Törzse (27 fő) a téli rendkívüli időjárásra való felkészülés keretében újabb törzsvezetési gyakorlatot tartott, melyen valamennyi járás helyi operatív törzs - a jánoshalmi operatív törzs mellett még egy helyszíni operatív törzs is - részt vett. A gyakorlat célja a veszélyhelyzeti kommunikáció, a lakosságvédelmi intézkedések megszervezésének és az átcsoportosítható katasztrófavédelmi támogató erő-eszköz, valamint az induló készletükön felüli szükséges anyag igényeik felmérésének gyakorlása, a rendkívüli közlekedési események kezelésére elkészített intézkedési terv, a veszély-elhárítási terv és a polgári védelmi adattár vonatkozó részeinek készség szintű alkalmazása.

A gyakorlaton egy életszerű veszélyhelyzetet szimulálva, de a valóságnak megfelelő feladatokat kellet végrehajtani, melynek során kiemelt szerep jutott a közlekedési balesetek hatékony felszámolásának, az útlezárások és forgalomelterelések szervezett kezelésének, valamint az úton rekedtek kijelölt melegedőhelyekre való eljuttatásának.

A lakosságvédelmi feladatok valamint a katasztrófavédelmi műveletek megszervezését az operatív törzsek összehangolt feladatellátással hajtották végre. Az operatív törzsbe beosztott állomány felmérte a közúton – bajba került - közlekedők elhelyezésére alkalmas melegedő-, és befogadóhelyeket, az utak tisztítására, valamint a műszaki mentésre alkalmas mentőosztagok mozgósíthatóságát. Az operatív törzs támogató tagjaként a rendőrség kidolgozta a balesetek helyszínére vonatkozó útlezárásokat, forgalomkorlátozásokat és meghatározta az igénybe vehető útvonalakat.

A gyakorlat keretében a polgári védelmi szakterület a közbiztonsági referenseknek téli felkészítő szituációs gyakorlatot tartott, melynek célja a téli rendkívüli időjárással kapcsolatos feladatok kezelésének, végrehajtásának gyakorl

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 21. 08:00, szombat | Helyi

Kíváncsi gyermekszemek a tangazdaságban

A minket körülvevő állat- és növényvilág megismerését nem lehet elég korán kezdeni.

2022. Május 21. 07:00, szombat | Helyi

Egyensúly címmel fotókiállítás nyílt Mezősi Ágnes munkáiból

A Városalapítók Hete rendezvénysorozathoz kapcsolódva Mezősi Ágnes fotóművész munkáiból nyílt kiállítás május 20-án, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

2022. Május 20. 11:47, péntek | Helyi

Két szirénázó rendőrautó karambolozott Kiskőrösnél

Két megkülönböztető jelzést használó rendőrautó ütközött össze az 5301-es úton, Kiskőrösnél.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.