Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Június 22. 13:49, hétfő | Helyi
Forrás: police.hu

Ismét „villám akció” Bács-Kiskun megyében

Ismét „villám akció” Bács-Kiskun megyében

A „villám akcióban” 12 óra alatt, 6 településen 875 sofőrt ellenőriztek a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság, a Tiszakécske és a Lajosmizse Rendőrőrs munkatársai 2015. június 20-án 17 órától 2015. június 21-én 5 óráig ismét fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre. A „villám akció” célja a szeszes ital fogyasztásából származó alkohol és a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők kiszűrése, az általuk elkövetett szabályszegések és bűncselekmények felfedése és visszaszorítása volt.

Az egyenruhások az akció során 875 sofőrrel szemben légalkoholmérő készüléket alkalmaztak Kecskeméten, Tiszakécskén, Kerekegyházán, Hetényegyházán, Jakabszálláson és Lajosmizsén, melynek eredményeképpen járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt öt gépkocsivezetővel szemben büntetőeljárást kezdeményeztek, két sofőrt közigazgatási bírsággal sújtottak. A rendőrök további két esetben egyéb közlekedési szabálysértés elkövetése miatt helyszíni bírságot szabtak ki.

Az összehangolt akcióban a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének munkatársai is részt vettek és a fiatalkorúak alkoholfogyasztásának visszaszorítása érdekében Tiszakécskén több vendéglátóhelyen is ellenőrzést tartottak.

A tiszakécskei rendőrök az egyik szórakozóhely ellenőrzése közben 2015. június 21-én 2 óra 35 perckor tetten értek két fiatalt, akik a rendelkezésre álló adatok szerint előzetes szóváltást követően megütöttek egy 27 éves férfit. Az egyenruhások F. Gergely 20 éves és F. Mátyás 18 éves helyi lakosokat elfogták és előállították a rendőrőrsre. Velük szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A fokozott ellenőrzés a jövőben is folytatódik a megye közútjain és vendéglátóhelyein.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.