Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Június 20. 08:46, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Ismét sikert aratott a Békás városrészben megrendezett forgatag

Ismét sikert aratott a Békás városrészben megrendezett forgatag

Immáron második alkalommal rendezte meg a Tréfás Békás Forgatagot Balla László alpolgármester, a választókerület önkormányzati képviselője.

Az egész napos rendezvénynek június 17-én (szombaton) a Bajcsy iskola udvara adott méltó helyszínt.

Se szeri se száma nem volt a vidám programoknak, melyek az óriási rendezvénysátorban felállított színpadon és az iskola egész udvarán zajlottak.

Felléptek többek között a város óvodás és iskolás csoportjai, a Félegyházi Népdalkör, a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar, az Art Kingdom Tánccsoport és Varga Katica énekes.

A szabadtéri színpadon pedig birkózók és ökölvívók tartottak bemutatót. De volt ezen kívül élménypark, forgó, illetve lehetőség nyílt pónifogatozásra, arcfestésre és csillámtetoválásra is. Délután Horváth Richárd divatbemutatója színesítette a programok sorát, este pedig a Betli Duó adott koncertet.
Mint ahogy azt Balla Lászlótól, a rendezvény fő szervezőjétől megtudtuk, a tavalyi rendezvény sikere adta az ötletet arra, hogy idén is lehetőséget biztosítson a körzetében lakóknak az önfeledt szórakozásra és kikapcsolódásra.
„Úgy látom, hogy egy közösség alakításának, építésének fontos mozzanata egy ilyen oldott, vidám rendezvény megszervezése, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt szórakozhatnak, játszhatnak. Mindeközben természetesen a beszélgetések során barátságok szövődnek, szóba kerülnek a városrésszel kapcsolatos közös teendők is” – nyilatkozta lapunknak Balla László alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.
Azt is megtudhattuk, hogy kezdeményezését nagyon sokan támogatták. Nemcsak anyagiakkal, hanem ki-ki a lehetőségéhez mérten. A rendezvényen bogrács állványt is állítottak a baráti társaságok és összemérték főzőtudományukat. A Királyi Szakácsok idén is üde színfoltjai voltak az eseménynek középkori ruhában sütve a palacsinták sorát, melyből utána jóízűen lakmároztak a körzet lakói.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.