Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Február 13. 07:45, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Hírek

Ismét ringbe száll az országgyűlési képviselőségért dr. Garai István

Ismét ringbe száll az országgyűlési képviselőségért dr. Garai István

Közös jelöltet állít a Bács-Kiskun megye 4-es számú választókörzetében a Magyar Szocialista Párt, az Együtt-PM és Demokratikus Koalíció dr. Garai István Levente személyében.

Közös jelöltet állít a Bács-Kiskun megye 4-es számú választókörzetében a Magyar Szocialista Párt, az Együtt-PM és Demokratikus Koalíció dr. Garai István Levente személyében. Az egyéni országgyűlési képviselőjelölt ma (február 12-én) sajtótájékoztató keretében mutatkozott be Kiskunfélegyházán.

Elvesztettük a köztársaságot, mert a kormány első intézkedései között kitörölték az ország nevéből ezt a szót. Elvesztettük az Alkotmány Bíróságot, Alkotmány helyett tákolmányt kaptunk. Elvesztettük az oktatás függetlenségét, elvették a tűzoltók, katonák, rendőrök nyugdíjkedvezményét. Ezek visszaállításért szállunk harcba – hangsúlyozta a Nagy Lajos, a DK helyi képviselője.
Az összefogás célja, hogy kivezesse az országot abból a zsákutcából, melybe az Orbán-kormány vitte hazánkat. Intézkedéseivel leépítette a demokráciát, az összes kontrollt, megszüntetett minden autonómiát, ami kialakult a rendszerváltás utáni időszakban. Azt, ami valamilyen módon kontrollálni tudta a kormányzati akaratot – emelte ki Farkas Zoltán, az Együtt-PM regionális koordinátora.
Dr. Garai István céljai között jelölte meg a félegyházi kórház aktív betegellátásának, és az államilag finanszírozott szülészetnek visszaállítását. A gazdaság élénkítésének egyik motorja lehet a Ganz-Röck újraindítása. A cég nemcsak munkát adna a félegyháziaknak, hanem több száz millió forint vállalkozási adót fizetne be évente a város kasszájába. Garai doktor beszélt a helyi vállalkozók támogatásának fontosságáról, a rezsicsökkentés lehetőségéről és a nyugdíjak rendezéséről is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.