Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Október 25. 06:49, péntek | Belföld
Forrás: mti

Ismét megdőlt a napi melegrekord, hétvégén mérséklődik a meleg

Ismét megdőlt a napi melegrekord, hétvégén mérséklődik a meleg

Csütörtökön ismét megdőlt a napi melegrekord: 29 Celsius-fok feletti hőmérsékletet mértek Körösszakálon, hétvégén azonban már mérséklődik a meleg, jövő héten pedig markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést

– közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök este a Facebook-oldalán.

A Hajdú-Bihar megyei községben az előzetes adatok alapján 29,1 Celsius-fokig melegedett a levegő, eddig az 1923-as 27 fok volt a napi rekord.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében azt írta, pénteken még a makacsabb dunántúli ködfoltok is feloszlanak a déli órákra. Ezt követően már országszerte derült, napos, csapadékmentes idő lesz. A leghidegebb órákban többnyire 4-11 fok lesz. Napközben 22-26 fokig melegszik a levegő.

Szombatra virradó éjszaka többfelé képződik köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet. Elsősorban a Dunántúlon és az északi tájakon kiterjedtebb ködtakaró is létrejöhet, amelynek egy része néhol tartósan megmaradhat, másutt viszont napközben nagyrészt feloszlik, és naposra fordul az idő. A minimumhőmérséklet 3-12, a maximumhőmérséklet általában 20-25 fok között alakul, a tartósan ködös, borús tájakon viszont több fokkal hidegebb lesz.

Vasárnapra virradóra is többfelé tartósan megmaradhat a köd. A ködös tájakon helyenként szitálás előfordulhat. Másutt viszont napos idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-11 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet a napos tájakon 20 és 24 fok között valószínű, a tartósan ködös, felhős területeken több fokkal ez alatt marad - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.