Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2015. Május 30. 14:00, szombat | Belföld
Forrás: - SzabadFöld -

Ismét magyar győzelem

Ismét magyar győzelem

Roppant a tésztahíd. - Ismét magyarok nyerték meg a tésztahídépítő világbajnokságot, amelyre tizenegy ország 15 egyeteméről érkeztek mérnökhallgatók.

Roppant a tésztahíd. - Ismét magyarok nyerték meg a tésztahídépítő világbajnokságot, amelyre tizenegy ország 15 egyeteméről érkeztek mérnökhallgatók.

Az Óbudai Egyetem két győztes versenyzője, Járó Csaba és Vincze Miklós most mégis elégedetlen volt. Nem sikerült ugyanis a 2 évvel ezelőtti világcsúcstartó rekordot felállítaniuk, amikor 570 kilós terhelésre roppant össze a tésztahídjuk. Most „csak” alig 483 kilónyi súllyal lettek ismét elsők, vélhetően azért, mert a rekorder tészta gyártását időközben megszüntették, egy másik fajtából kellett dolgozniuk.

Egy-egy híd építéséhez legalább húsz tasakolt vagy dobozos makarónit, spagettit, csőtésztát is felhasználnak, s körülbelül egy hét, mire elkészülnek vele. Fontos az alapanyag, a páratartalom, a precizitás, a ragasztás, a szimmetria.

A győztes magyar csapat szerint a versenyeken szerzett tapasztalataikat később a szakmájukban is hasznosíthatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 06:00, szerda | Belföld

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.