Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Május 30. 14:00, szombat | Belföld
Forrás: - SzabadFöld -

Ismét magyar győzelem

Ismét magyar győzelem

Roppant a tésztahíd. - Ismét magyarok nyerték meg a tésztahídépítő világbajnokságot, amelyre tizenegy ország 15 egyeteméről érkeztek mérnökhallgatók.

Roppant a tésztahíd. - Ismét magyarok nyerték meg a tésztahídépítő világbajnokságot, amelyre tizenegy ország 15 egyeteméről érkeztek mérnökhallgatók.

Az Óbudai Egyetem két győztes versenyzője, Járó Csaba és Vincze Miklós most mégis elégedetlen volt. Nem sikerült ugyanis a 2 évvel ezelőtti világcsúcstartó rekordot felállítaniuk, amikor 570 kilós terhelésre roppant össze a tésztahídjuk. Most „csak” alig 483 kilónyi súllyal lettek ismét elsők, vélhetően azért, mert a rekorder tészta gyártását időközben megszüntették, egy másik fajtából kellett dolgozniuk.

Egy-egy híd építéséhez legalább húsz tasakolt vagy dobozos makarónit, spagettit, csőtésztát is felhasználnak, s körülbelül egy hét, mire elkészülnek vele. Fontos az alapanyag, a páratartalom, a precizitás, a ragasztás, a szimmetria.

A győztes magyar csapat szerint a versenyeken szerzett tapasztalataikat később a szakmájukban is hasznosíthatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.