Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2013. Október 25. 15:20, péntek | Belföld
Forrás: InfoVáros

Ismét listázott a Gault & Millau

Ismét listázott a Gault & Millau

A hazai szálláshelyek évről évre jobban szerepelnek a nemzetközi felmérések rangsorában, hiszen az év elején a Holidaycheck.de, és a TripAdvisor nemzetközi turisztikai portál is több itthoni szállodát a világ legjobbjai közé választott. Ilyen nemzetközi sikereket elsősorban a fővárosi szállodák értek el, mint a Four Seasons Hotel Gresham Palace vagy a Le Meridien Budapest, azonban egyetlen vidéki szállodaként a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa is az ország 25 legjobbja között kapott helyet.

A világ egyik legbefolyásosabb gasztronómiai kalauza a Gault & Millau 1961 óta jelenteti meg kiadványait. A Párizsból induló, és a vendéglátást kemény és szakszerű kritikákkal megreformáló magazin az egész világ konyhaművészetére és vendéglátóiparára nagy hatást gyakorolt.

A napokban – második alkalommal – jelent meg a Gault & Millau, magyar vendéglátást értékelő kalauza, mely három fő fejezetből áll: szállodák, éttermek és borászatok. Az 518 szálloda tesztjeit, és leírásait különböző szempontok szerint csoportosítva tekinthetjük meg. A pontozás ugyan szakmailag a Michelin Guide értékeléséhez hasonló, számszerűen a francia iskolai osztályzást követve 1-20 pontig terjedő skálán történik, melyen a 20 pont az elméleti tökéletességet jelképezi. Az ismert turisztikai portálokon azonban az értékeléseket a beérkezett szavazatok alapján állítják össze, míg a Gault & Millau független, anonim értékelők benyomásai alapján pontoz. Az értékelésnél semmilyen stílust nem részesítenek előnyben, legyen akár klasszikus, akár modern.

A készítők külön rangsorolták a fővárosi, kelet- és nyugat- magyarországi, valamint wellness szállodákat.

A Four Seasons Hotel Gresham Palace***** lett az első a budapesti szállodák közül, míg a keleti országrész legjobbjai között a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** végzett az élen, mely egy másik kategóriában a Wellness hotelek között második helyezést ért el. Itt a Spirit Hotel Thermal Spa***** lett az idei győztes. Ugyanezen tízes lista szereplője a Mórahalmi Hotel Colosseum**** amely a város termálfürdőjével együtt kínál speciális csomagokat a szállóvendégeinek.

Andrássy Rezidencia Wine & Spa*****

A siker titka a minőségi szolgáltatás és vendégközpontú kiszolgálás – véli Kerek Péter, az Andrássy Rezidenciát és a Hotel Colosseumot is üzemeltető Accent Hotel Management marketing vezetője – az Andrássy Rezidencia a kiadvány első számában is sikert aratott és az újabb díj egyben megerősítést jelent, hogy nem szabad kompromisszumot kötni a színvonal rovására.

A szintén az Accent által menedzselt hévízi Lotus Therme Hotel & Spa ***** harmadik helye a Wellness Hotelek országos listáján valamint előkelő helyezése a nyugat-magyarországi hotelek sorában szintén visszaigazolás az üzemeltető számára. A dunántúli szállodák között ezúttal a Relais & Châteaux Hertelendy végzett a lista első helyén.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 26. 05:00, szerda | Belföld

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Emelkedik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

2022. Január 25. 18:02, kedd | Belföld

Vádat emeltek egy drog hatása alatt vezető 16 évessel szemben

Vádat emeltek egy 16 éves fiúval szemben, aki évek óta vezet személygépkocsit vezetői engedély nélkül, egyik utolsó ellenőrzése során pedig kiderült, kábítószert is fogyasztott, mielőtt a volán mögé ült

2022. Január 25. 16:01, kedd | Belföld

Tavaly a negyedik negyedévben 1441 forint volt a fizikai dolgozók átlagos órabére

A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 1441 forint volt tavaly a negyedik negyedévben, ez 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakában mért 1322 forinthoz képest

2022. Január 25. 14:02, kedd | Belföld

Online ügyintézést vezettek be a pénzügyi békéltetőnél

Januártól ügyfélkapus azonosítással egyszerűen, vírusbiztosan adhatják be az ügyfelek kérelmeiket a Magyar Nemzeti Bankon (MNB) belül működő Pénzügyi Békéltető Testülethez (PBT).