Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2018. Június 29. 15:51, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ismét lesz térítésmentes fogászati ügyelet Félegyházán

Ismét lesz térítésmentes fogászati ügyelet Félegyházán

2018. október 1-jétől ismét megoldott lesz Kiskunfélegyházán a fogászati ügyelet.

A betegek egyelőre a Dankó Pista utca 16. szám alatti fogorvosi rendelőben találnak enyhülést panaszaikra, az új egészségügyi szolgáltató centrum átadását követően pedig a fogászati alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátás is a korszerű, felújított épületben kap helyet. Többek között erről döntött június 28-i ülésén a félegyházi képviselő-testület.

A fogorvosi ügyeleti ellátás megoldása – a háziorvosi és házi gyermekorvosi ügyeleti ellátás mellett – a települési önkormányzatok feladata. Kiskunfélegyházán ezt a tevékenységet dr. Terjék Gyula fogszakorvos végezte 2016. július 31-ig, amikor felmondta az ellátást. Ezt követően – bár az önkormányzat megkereste valamennyi fogorvosi körzetet ellátó fogorvost, és ajánlatkérést is közzé tett fogászati ügyelet ellátására – senki nem vállalta a feladatot.

Pedig az eltelt idő is igazolta: a fogászati ügyeletre nagy igény van a helyi lakosság, és a körzetileg ide tartozó Gátér településen élők körében. Így ezeket az eseteket az ügyelet megszűnése óta dr. Ónodi Izabella fogorvos látja el, térítés ellenében. Most, hogy a doktornő 2018. október 1-jétől vállalja Kiskunfélegyháza és Gátér települések fogászati ügyeleti ellátását, és erre szerződést köt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel, ismét adott lesz a lehetőség Kiskunfélegyházán a térítésmentes fogorvosi ügyelet igénybe vételére. Erre egyelőre a Dankó Pista utca 16. szám alatti fogorvosi rendelőben lesz lehetőség hétköznapokon 18 és 22, hétvégén 6 és 10 óra között, fogeltávolítás, vérzéscsillapítás, idegentest-eltávolítás, törött fog lecsiszolása, gyökércsatorna megnyitása, továbbá az előzőekhez szükséges érzéstelenítés és fogászati röntgen esetén.

A fogorvosi ügyelet az önkormányzati saját erőből felújítandó egészségügyi központban kap majd korszerű, színvonalas rendelőt, ahová a volt SZTK épület megújulását követően, várhatóan 2019 második felében költözhet át.

(Forrás: Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.