Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Szeptember 04. 09:26, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ismét Karintiában a Móra Ferenc Gimnázium

Ismét Karintiában a Móra Ferenc Gimnázium

Immár 7. alkalommal utaztak augusztus utolsó hetében – augusztus 25-től 31-ig – a Móra Ferenc Gimnázium tanulói Karintia egy kis városába, az Obervellachban lévő erdei iskolába

Immár 7. alkalommal utaztak augusztus utolsó hetében – augusztus 25-től 31-ig – a Móra Ferenc Gimnázium tanulói Karintia egy kis városába, az Obervellachban lévő erdei iskolába. A 9/E osztály 25 fős csapatához három 11/A osztályos tanuló, valamint 6 leendő 9/A-német tagozatos diák is csatlakozott. A négy kísérőtanár – Szolnokyné Kovácsik Zita, a 9/E osztályfőnöke; Dobó Aliz, német nyelvtanár; Gyöngyösi Imre, angol nyelvtanár és egy új tanárnő, Táborosi Gál Dóra volt. Idén is Tóth Lázár bácsi panziójában szálltunk meg, ahol szívesen fogadtak minket. A héten 3 délelőtt angol, illetve német órákon vettünk részt az ottani nyelvtanárok vezetésével. Utána a városban kellett feladatokat oldanunk. Csapatokban dolgoztunk és minden nap egy tesztlapot kellett kitöltenünk. Interjút kellett készítenünk egy helyi lakossal. Délután változatos kirándulásokon vettünk részt. Elmentünk hógolyózni a Mölltaler Gleccserre, etettünk mormotákat a Grossglockner közeli lejtőkön és megmásztuk a Groppenstein és a Ragga szurdokot is. Megnéztük Európa legnagyobb összefüggő Bonsai gyűjteményét. Esténként Lázár bácsi és felesége főzési tudása segítségével belekóstolhattunk Ausztria kulináris világába. Olyan finomságokat ehettünk, mint például a Wiener Schnitzel, a palacsinta tésztás leves és a vaníliával töltött fánk. A szálláson 5 szobában aludtunk, internetezési lehetőség biztosítva volt. Esténként a naplóírás mellett ping-pongoztunk, az előszobában pedig kártyáztunk. Majdnem minden nap esett az eső, de ez sem akadályozott meg minket a kirándulásban. Szerencsénkre az utolsó napon ragyogó napsütés volt a 3798 m magas gleccseren. A társaság remek volt, jókat nevettünk. Csütörtök este bementünk a főtérre a szokásos falunapra. Beszélgettünk, ettünk és táncoltunk. Utolsó este a csapatoknak elő kellett adniuk egy verset, németül, angolul és magyarul, majd a helyi lakosokkal készített interjúkat adták elő. Szívesen maradtam volna még, nagyon élveztem, és remélem másoknak ugyanúgy tetszett, mint nekem. Köszönjük a szervezőknek és szállásadónknak, Lázár bácsinak és feleségének, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a tábor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 16. 09:04, kedd | Helyi

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk

Magyarországon minden évben április 16-án tartják a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját, arra emlékezve, hogy 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.