Városlista
2021. november 27, szombat - Virgil

Hírek

2013. Szeptember 04. 09:26, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ismét Karintiában a Móra Ferenc Gimnázium

Ismét Karintiában a Móra Ferenc Gimnázium

Immár 7. alkalommal utaztak augusztus utolsó hetében – augusztus 25-től 31-ig – a Móra Ferenc Gimnázium tanulói Karintia egy kis városába, az Obervellachban lévő erdei iskolába

Immár 7. alkalommal utaztak augusztus utolsó hetében – augusztus 25-től 31-ig – a Móra Ferenc Gimnázium tanulói Karintia egy kis városába, az Obervellachban lévő erdei iskolába. A 9/E osztály 25 fős csapatához három 11/A osztályos tanuló, valamint 6 leendő 9/A-német tagozatos diák is csatlakozott. A négy kísérőtanár – Szolnokyné Kovácsik Zita, a 9/E osztályfőnöke; Dobó Aliz, német nyelvtanár; Gyöngyösi Imre, angol nyelvtanár és egy új tanárnő, Táborosi Gál Dóra volt. Idén is Tóth Lázár bácsi panziójában szálltunk meg, ahol szívesen fogadtak minket. A héten 3 délelőtt angol, illetve német órákon vettünk részt az ottani nyelvtanárok vezetésével. Utána a városban kellett feladatokat oldanunk. Csapatokban dolgoztunk és minden nap egy tesztlapot kellett kitöltenünk. Interjút kellett készítenünk egy helyi lakossal. Délután változatos kirándulásokon vettünk részt. Elmentünk hógolyózni a Mölltaler Gleccserre, etettünk mormotákat a Grossglockner közeli lejtőkön és megmásztuk a Groppenstein és a Ragga szurdokot is. Megnéztük Európa legnagyobb összefüggő Bonsai gyűjteményét. Esténként Lázár bácsi és felesége főzési tudása segítségével belekóstolhattunk Ausztria kulináris világába. Olyan finomságokat ehettünk, mint például a Wiener Schnitzel, a palacsinta tésztás leves és a vaníliával töltött fánk. A szálláson 5 szobában aludtunk, internetezési lehetőség biztosítva volt. Esténként a naplóírás mellett ping-pongoztunk, az előszobában pedig kártyáztunk. Majdnem minden nap esett az eső, de ez sem akadályozott meg minket a kirándulásban. Szerencsénkre az utolsó napon ragyogó napsütés volt a 3798 m magas gleccseren. A társaság remek volt, jókat nevettünk. Csütörtök este bementünk a főtérre a szokásos falunapra. Beszélgettünk, ettünk és táncoltunk. Utolsó este a csapatoknak elő kellett adniuk egy verset, németül, angolul és magyarul, majd a helyi lakosokkal készített interjúkat adták elő. Szívesen maradtam volna még, nagyon élveztem, és remélem másoknak ugyanúgy tetszett, mint nekem. Köszönjük a szervezőknek és szállásadónknak, Lázár bácsinak és feleségének, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a tábor.

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 26. 21:04, péntek | Helyi

„Messze van, mint Makó Jeruzsálemtől”, avagy messze van, mint a Mecsek Bamakótól

Turisztikai projektnap a Közgében

2021. November 26. 14:38, péntek | Helyi

Ismét aranyeső a PG-ben

2021. November 26. 11:48, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2021. November 26. 10:49, péntek | Helyi

Adventi kézműves kiállítás nyílt a művelődési központban

Megnyílt az Adventi kézműves kiállítás a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A kiállítás megtekinthető 2021. december 20-ig.