Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2023. December 06. 14:15, szerda | Helyi
Forrás: keol.hu

Ismét ittas női sofőrt igazoltattak Kiskunfélegyházán a rendőrök

Ismét ittas női sofőrt igazoltattak Kiskunfélegyházán a rendőrök

Mint arról egy héttel korábban hírt adtunk, Kiskunfélegyházán egy 23 éves nő jogosítványát vették el a rendőrök és indítottak ellene büntetőeljárást, mert ittasan vezetett.

Sajnos egy hétre rá ismét arról kell beszámolnunk, hogy a településen egy nő úgy gondolta, nem gond az, ha szeszes italt fogyaszt mielőtt volán mögé ül.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 1766-an lépték át. A jogsértések elkövetőinek legalább 39.000 forint közigazgatási bírságot kell fizetniük. Ám többen is vannak, akik ennél jóval nagyobb összegű bírságra számíthatnak: egy Citroen sofőrje 50km/h helyett 97 km/h-val közlekedett az 51-es számú főúton, egy Kia vezetője 102 km/h-val ment Kalocsa belterületén, egy Mercedessel pedig 100 km/h-val hajtott egy személy Tompa belterületén.

Bács-Kiskun vármegye közútjain egy hét alatt negyvenöt olyan baleset történt, amely rendőri intézkedést igényelt. Az egyenruhások 15 olyan autóvezetőt igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak. Közülük ketten balesetet okoztak.

Mint arról egy héttel korábban hírt adtunk, Kiskunfélegyházán egy 23 éves nő jogosítványát vették el a rendőrök és indítottak ellene büntetőeljárást, mert ittasan vezetett. Sajnos egy hétre rá ismét arról kell beszámolnunk, hogy a településen egy nő úgy gondolta, nem gond az, ha szeszes italt fogyaszt mielőtt volán mögé ül. Az 52 éves sofőrt szombat este igazoltatták az egyenruhások és mivel felmerült az ittasság gyanúja előállították a kapitányságra. Az asszonnyal szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely 0,92 mg/l értéket mutatott, ezért ő is úgy járt, mint fiatal sorstársa korábban.

A közlekedők továbbra is folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a vármegye útjain annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.

Fontosnak tartjuk ismételten kihangsúlyozni, hogy a kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is számít. Az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki - észlelési idő növekedése, reflexek tompulása, szemmozgató izmok lassulása -, amelyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetőek össze.

(Cikk forrása: keol.hu / nyitófotó illusztráció: forrás: index.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 15:18, szerda | Helyi

A hosszú élet titka: a sport és az egészséges táplálkozás

Legalábbis ezt vallja Szigeti Ferenc, aki a napokban töltötte 90. életévét.

2024. Július 21. 09:08, vasárnap | Helyi

Nemzetközi versenyen szerepeltek sikeresen a félegyházi birkózók

Nemzetközi utánpótlás szabadfogású versenyt rendezett a Budapesti Vasas, ahol több európai országból és az USA-ból is érkeztek versenyzők.

2024. Július 21. 09:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap

2024. Július 21. 09:05, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap