Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 06. 09:49, szerda | Helyi
Forrás: police.hu

Ismét helikopter az M5-ös autópálya felett

Ismét helikopter az M5-ös autópálya felett

Harmadik alkalommal tartotta meg fokozott ellenőrzését a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Harmadik alkalommal tartotta meg fokozott ellenőrzését a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun Megyei szakaszán 2018. június 5-én 11 órától 15 óráig ismét komplex ellenőrzést tartott a Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző és Autópálya Alosztályának állománya.
Az akcióban résztvevő 8 motoros rendőr és 6 gépkocsizó járőr tevékenységét az Autópálya Alosztály megbízott vezetője és annak helyettese a légtérből is irányította.
A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés továbbra is az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.
Az ellenőrzés során 25 külföldi és 1 magyar sofőrrel szemben nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés, 1 magyar járművezetővel szemben követési távolság be nem tartása, 1 magyar sofőrrel szemben kézben tartott mobiltelefon használata miatt szabtak ki helyszíni bírságot. Továbbá 3 külföldi személy közigazgatási bírság kapott biztonsági öv használatának elmulasztása miatt.
A közlekedési jogsértések miatt kiszabott bírságok tekintetében a rendőrök POS terminál alkalmazásával biztosították a bírság helyszíni megfizetésének lehetőségét. Erre az akció során 2 esetben került sor.
Az ellenőrzés keretein belül, a szabályszegések visszaszorítása érdekében az intézkedő rendőrök egy esetben alkalmazták a szabálysértési hatóság elé állításának lehetőségét, melynek keretein belül gyorsított eljárást folytattak le a Szabálysértési Hatóság munkatársai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.