Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Június 02. 16:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Ismét éremmel tért haza Kádár Kitti az Ultrabalatonról!

Ismét éremmel tért haza Kádár Kitti az Ultrabalatonról!

Nem kevesebb, mint 220,9 km-t tett meg a fiatal sportolónő 24 óra 49 perc perc alatt, mellyel 2. helyezett lett a nők között a május 28-án tartott tókerülő futóversenyen.

Minden korábbinál több csapat és egyéni versenyző indult a tizedik NN Ultrabalatonon. A táv mellett az embert próbáló meleget is le kellett küzdeniük az indulóknak.

A férfiaknál a román Florin-Sebastian Ionita, a nőknél pedig Maráz Zsuzsanna nyerte meg a X. Ultrabalatont. A Balatonaligáról induló tókerülő futóversenyen több mint 7500-an vettek részt – ez rekord –, többségük váltóban teljesítette a 220 kilométert.

Kádár Kitti, városunk élsportolója a következőképpen nyilatkozott a versenyről: „Őszintén,ez volt életem 2. legkeményebb versenye... Minden induló előtt le a kalappal, és akinek ez a zarándokút most nem sikerült. Nekik is szívből gratulálok,hiszen itt nem csak a hosszú,véget nem érő kilométerekkel, önmagaddal, de a hőséggel is küzdeni kellett!”

Kittinek nagyon tartalmas volt a megtett 220 km. Volt egy hatalmas esése, ahol szétcsapta a jobb térdét, és a bal karját, de része volt olyan rosszullétben is, amikor negyed óráig az életéről sem tudott, volt erős szédülése egy kis hányingerrel párosítva, volt benne kiborulás, amikor elsírta magát, és volt benne sok-sok boldog pillanat, amit talán sosem felejt el – vallotta be őszintén a verseny végén. Noha egy vérhólyag, egy csomó vízhólyag és minden valószínűség szerint egy leváló köröm is felírható a kemény verseny számlájára, mégis megérte!

Bennünket félegyháziaknak pedig külön büszkeséggel tölt el az, hogy városunk szülötte e törékeny termetű, de annál nagyobb akarattal és szívós kitartással megáldott lány, aki sok-sok versenyen öregbítette már hírnevünket.

Csak így tovább Kitti! Félegyházi szurkolóid mindig Veled lesznek, minden versenyeden!

Vidd Magaddal a szívedben őket, mint ahogy ők izgulnak Érted mindig, minden alkalommal!

(Fotónkon Kádár Kitti és Árvai Zsuzsi, aki kerékpárral végig vele tartott jóban-rosszban.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA