Városlista
2019. augusztus 19, hétfő - Huba

Hírek

2019. Május 14. 12:49, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Ismét ellátogattak hozzánk a Hazajárók

Ismét ellátogattak hozzánk a Hazajárók

A Hazajáró című honismereti televíziós magazinműsor alkotói immáron ötödik alkalommal találkoztak kiskunfélegyházi közönségükkel május 9-én.

A Földrajzi Szabadegyetem sorozat keretében a Duna Tv Magyar Örökség-díjas Hazajáró című honismereti magazinműsor alkotói Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor ismét teltházas közönség előtt tartotta meg előadását a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében.

– A magyar ember szeret a távlatokba tekinteni, de mondhatjuk azt is, hogy a lábunk elé nem mindig nézünk. A Magyar Örökség-díjas Hazajáró című televíziós honismereti magazinműsor alkotói gyakran és szívesen látogatnak el Félegyházára, hogy megismertessék velünk szűkebb hazánkat, a Kárpát-medencét, és alkotómunkájuk eredményeként csodálatos tájakat járhassunk be – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester.

A vetítéssel egybekötött közönségtalálkozón nemcsak a sorozat készítésének rejtelmeibe és a használt modern eszközök tárházába nyertek betekintést a megjelentek, hanem a Hazajárók jövőbeni terveiről is szó esett. Így például azt is megtudhattuk, hogy még több mint 170 epizód forgatását tervezik.

Hazajáró műsor két alkotóját, Kenyeres Oszkárt és Jakab Sándort, akik a művelődési központ színháztermében a sorozat készítésének koncepciójáról szóltak, beavatták a közönséget a forgatások műhelytitkaiba. Elmondták azt is, hogy ha ehhez megkapják a szükséges támogatást, még több mint 170 epizód forgatását tervezik.
Mi nézők pedig izgatottan várjuk, hogy a tévé képernyőjén keresztül jobban megismerhessük a Kárpát-medence varázslatos tájait, hazánk páratlan természeti és kulturális értékeit, történelmi emlékeit és az ott élő emberek mindennapjait.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 19. 12:39, hétfő | Helyi

Így készüljenek a tűzijátékra a kutyatartók

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep elmaradhatatlan része a tűzijáték. Ilyenkor azonban különösen fontos a kutyatartók előrelátása és felkészültsége.

2019. Augusztus 19. 07:27, hétfő | Helyi

Kánikula lesz augusztus 20-án, a hét második felében mérséklődik a meleg

Ezen a héten is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok.

2019. Augusztus 18. 15:31, vasárnap | Helyi

Egyre több higany van a halakban

A túlhalászás, és a klímaváltozás miatt egyre nagyobb a higany koncentrátuma a halakban.

2019. Augusztus 18. 15:29, vasárnap | Helyi

Magyarország leghalálosabb növényei

Égési sérülést, rákot vagy akár halált is okozhatnak - Magyarországon jó néhány olyan növényfajta él, amely veszélyes lehet az egészségünkre.