Városlista
2022. szeptember 27, kedd - Adalbert

Hírek

2022. Július 17. 11:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Kunsági Nemzeti Park

Ismét albínó füsti fecske cseperedik Jánoshalmán

Ismét albínó füsti fecske cseperedik Jánoshalmán

A korábbi fészekaljban öt fiókából kettő szintén albínó volt.

A Kiskunsági Nemzeti Park honlapján olvasható hír szerint ismét albínó füsti fecske cseperedik Jánoshalmán. A közlemény szerint június elején a jánoshalmai Déli ASzC Jánoshalmai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanüzemének egyik sertésóljában hófehér fiókákat nevelt egy füsti fecske pár. Akkor az ötfiókás fészekalj két aprósága bizonyult albínónak, a három testvérük normál színezetű volt. A tollasodó fiókákat meggyűrűztük, melyek hamarosan ki is repültek a fészekből.

A fecskepár ezután másodköltésbe kezdett egy új fészekben, egy méternyire a régitől. Ezúttal három fiókát nevelnek, közülük az egyik ismét albínó. Tamás Ádám, természetvédelmi őrkerület-vezető őket is meggyűrűzte, hamarosan röpképesek lesznek.

Arról nincs információ, mi lehet az előző fészekalj albínó fiókáival. Az iskola tanüzemének dolgozói azt figyelték meg, hogy kirepülés után a többi fecske kiközösítette, inkább elzavarták a közelükből őket.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 26. 17:05, hétfő | Helyi

Őszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Őszi virágünnep, dísznövény bemutató és vásár lesz a 2022. október 15-én, szombaton 8-14 óráig Kiskunfélegyházán a Petőfi tér – Hattyúház előtti sétányon.

2022. Szeptember 26. 16:47, hétfő | Helyi

Gluténmentes extrudált kenyeret hívott vissza az Abonett

2022. Szeptember 26. 12:23, hétfő | Helyi

Októbertől csak patikában lehet antigén gyorstesztet vásárolni

A hónap végével megszűnik az antigén gyorstesztek patikán kívüli forgalmazásának lehetősége - hívta fel a figyelmet az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYEI) a hivatalos közösségi oldalán.

2022. Szeptember 25. 08:46, vasárnap | Helyi

Jókedvű sokadalom gyűlt össze a Malom alatt

Szeptember 24-én (szombaton) délután ismét megrendezésre került a Kiskun Múzeum udvarán a Malom alatti sokadalom elnevezésű, régmúlt idők hagyományait népszerűsítő családi program.