Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Április 10. 11:30, kedd | Helyi
Forrás: police.hu

Ismerősét fosztotta ki

Ismerősét fosztotta ki

A kifosztás bűntette mellett kóros szenvedélykeltés vétség elkövetése miatt is felelhet a 23 éves kiskunfélegyházi gyanúsított.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kiskunfélegyházi nyomozók 2017. október 27-én őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki néhány nappal korábban ismerősét kétes eredetű növényi törmelékből sodort cigarettával kínálta meg. Amikor a sértett a cigarettától rosszul lett, az elkövető elvette tőle az értékeit, majd az utcán magára hagyta. A magatehetetlen férfire egy közeli vendéglő felszolgálója talált rá, ő értesítette a mentőszolgálatot és a rendőrséget.

A nyomozók a 23 éves gyanúsítottat kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A nyomozás során beszerzett igazságügyi toxikológiai vélemény szerint abban a növényi törmelékben, amelyből a cigarettát sodorta az elkövető, kábítószernek minősülő hatóanyag volt. Mivel a sértett a 18. életévét még nem töltötte be, a rendőrök álláspontja szerint az elkövető kóros szenvedélykeltés vétségét is megvalósította a kifosztás bűntett mellett.

A kiskunfélegyházi rendőrök az ügyet a napokban lezárt, és vádemelés javaslatával küldték meg a helyi ügyészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.