Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Július 23. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: HVG

Ismerje meg az egyetlen embert, aki képes túlélni egy autóbalesetet

Ismerje meg az egyetlen embert, aki képes túlélni egy autóbalesetet

Az ausztrál hatóságok egy rendkívül látványos kampánnyal akarják elérni, hogy megszűnjön a baleseti halál az utakon.

Bármennyire is sokat fejlődtek az autók biztonsági rendszerei az elmúlt években, a biztonságérzetünk továbbra is csak szubjektív. Ma már ugyan jóval többet bírnak ki az autók, és sokkal több esetben képesek megóvni az ember épségét, de egy komolyabb ütközésnél minimálisak a túlélési esélyek. Erre szeretné felhívni a figyelmet az ausztrál közlekedésbiztonságért felelős hatóság (TAC) is, így megteremtették az egyetlen embert, aki képes lehet túlélni egy ilyen balesetet.

Graham egy csapatmunka eredménye: Patricia Piccinin művész, Christian Kenfield vezető traumatológiai sebész, valamint David Logan közútbiztonsági mérnök hívták őt életre. A koncepció az volt, hogy megnézzék, hogyan nézne ki az emberi szervezet, ha a balesetek túlélésére lenne kitalálva.

Graham sisakszerű koponyája az extra agy-gerincvelői folyadékkal képes megvédeni az agyát a súlyos ütközéseknél, amiket különböző szalagok is tartanak, hogy ne mozduljon el egy durva erőbehatás esetén sem. Az arca is párnázott, több a szövete és vastagabbak a csontjai.

Nyaka nincs, a szintén extra nagy bordái közé pedig légzsákok nőttek, hogy elnyeljék az ütközési energiát.

A kampánnyal a TAC azt szeretné elérni, hogy hogy a halálos balesetek száma nullára csökkenjen. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint 2013-ban 1,2 millióan haltak meg az utakon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA