Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2013. Július 11. 10:55, csütörtök | Helyi
Forrás: NAV

Iskolakezdési támogatás

Iskolakezdési támogatás

A béren kívüli juttatások egyik legnépszerűbb eleme az évente gyermekenként a minimálbér 30 százalékát (29.400 forintot) meg nem haladó összegű iskolakezdési támogatás

A béren kívüli juttatások egyik legnépszerűbb eleme az évente gyermekenként a minimálbér 30 százalékát (29.400 forintot) meg nem haladó összegű iskolakezdési támogatás. A munkáltató a munkavállalójának, illetve a társas vállalkozás a személyesen közreműködő tagjának adhat iskolakezdési támogatást. Az iskolakezdési támogatás 2013-tól csak papír alapú vagy elektronikus utalvány formájában, kizárólag tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására adható.
Megszűnt a felsorolt javak beszerzéséről a munkáltató (kifizető) nevére szóló számla megtérítése. További változás, hogy az iskolakezdési támogatás az általános vagy középiskolai tanulmányait az adott év szeptemberében kezdő, illetve folytató gyermekre, tanulóra tekintettel adható a tanév első napját megelőző 60. naptól, és a kibocsátás évének utolsó napjáig használható fel. A támogatásra való jogosultságról a juttatásban részesülő magánszemélyeknek nyilatkozniuk kell a munkáltatójuk (kifizetőjük) felé.
Bővebb felvilágosítást ügyfélszolgálatainkon, illetve a www.nav.gov.hu honlapon kaphat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 26. 19:20, hétfő | Helyi

Sulyok Tamást választotta államfőnek az Országgyűlés

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.