Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. November 26. 16:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Iskolába hívogató előadás a Constantinumban

Iskolába hívogató előadás a Constantinumban

Ma (november 26-án) a Constantinum Intézmény Sportcsarnokának tantermében Iskolaváró előadást tartott az iskola nevelőtestülete a 3/A osztályos gyerekek közreműködésével.

A közelgő ünnepre való várakozás hatotta át a kedves műsort, ami nem csak a leendő első osztályosok szüleinek, hanem a kis nebuló-jelölteknek is mosolyt csalt az arcára.

A kellemes és barátságos fogadtatás, a kedves tanító nénik minden félszegséget eloszlattak a kis székeken helyet foglaló nagycsoportos óvodásokban.

A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium városunk egyetlen olyan iskolája, amely 3 éves kortól 18 éves korig biztosíthatja az Önök gyermekének szellemi, lelki, testi fejlődését.

A 2016/2017-es tanévben két normál tantervű első osztályt indít az intézmény.
Az intézmény nevelői számára a legfontosabb, hogy a beiratkozó gyermekek szeretetteljes légkörben, barátságos környezetben, egyenletesen magas színvonalú alapfokú képzést kapjanak. A két első osztály korszerű tantermei az intézmény Jókai utcai épületében kerültek kialakításra, ahol műfüves játszó- és sportudvar várja a Constantinum iskolába érkező kisgyermekeket.

Az iskola technikai felszereltsége (digitális táblák, sportcentrum, uszoda) nagymértékben segíti a tanulók fizikai, szellemi képességeinek kibontakoztatását, fejlesztését. A mindennapos testnevelés tanítás keretein belül úszásoktatást, alsó tagozaton idegen nyelvi szakkör választását, hangszer- és néptánc tanítást is kínál az intézmény a gyermekeknek. Az intézmény számára kiemelt fontosságú a hagyományok ápolása, a magyarságtudat erősítése és a kölcsönös tiszteleten alapuló szeretetteljes légkör kialakítása már kicsi kortól kezdve.
Az iskola szellemiségét városunk szülöttének, Móra Ferenc szellemi örökségének tisztelete, lelkületét pedig a keresztény értékrend határozza meg.

Elmondhatjuk, hogy évről-évre egyre több a Constantinum intézménybe beiratkozó gyermekek száma. Hivatástudattal rendelkező tantestületük nagy szeretettel várja az Önök gyermekét is!

A leendő első osztályos tanító nénik: Szabó-Magyar Adrienn és Fekete Márta.

Az intézmény vezetősége: Bangó Beáta M. Klára nővér (lelki vezető), Petyovszkiné Kovács Margit (tagintézmény vezető), Mindák József (intézményvezető)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.