Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 01. 15:41, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Írországba is eljutott a félegyházi mezgés diákok híre

Írországba is eljutott a félegyházi mezgés diákok híre

Egy írországi cég képviseletében érkeztek menedzserek városunkba, hogy fiatal diákokat toborozzanak hentes munkára a távoli országba.

Mint azt megtudtuk, Papp Gergelytől és Derek Odriscolltól, a Staunton Foods menedzsereitől, Magyarország egyik legjobb iskolájaként tartják számon a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézményt számos országban, közöttük Írországban is.

Ezzel az álláslehetőséggel a fiatal hentesek előtt nemcsak a jó pénzkereseti lehetőség kapuja nyílik meg, hanem egyúttal tapasztalatot is szerezhetnek a külföldi munkavállalás terén. A céget menedzselő fiatalember elmondta személyes tapasztalatait a fiataloknak arról, hogy Németországban sajnos jóval többet kell dolgozni azért a pénzért, amit Írországban az általa képviselt cégnél megkapnak kevesebb munkáért is. De nem csak a munka mennyiségében vannak különbségek a különböző országok között. Írországban ugyanis egy heti bér több mint itt Magyarországon egy havi. Arról is biztosította a fiatalokat a menedzser, hogy Írországban rendkívül rugalmasak és barátságosak mind a vezető pozíciót betöltő személyek, mind pedig a kollégák.

Ezzel a munkalehetőséggel nemcsak egy jó kollektívának jövőbeni tagjai lehetnek a diákok, hanem a megfelelő pénzkereseti lehetőség mellett módjukban áll világot látni is különösebb anyagi ráfordítás nélkül, hiszen még a repülőjegyről is a cég gondoskodik.

A menedzser egy olyan konkrét írországi üzemből érkezett, mely ügynökségek által alkalmazza a diákokat, pontosabban a végzős henteseket. A bérek tekintetében általánosságban elmondható, hogy minimum 120.000,-Ft heti szinten a fizetés heti 5 napban. Ezen kívül túlóra lehetőség is van. Így a fizetés 420-460 Euro között mozog, melyből lejön a szállási költség. Mindent összevetve azonban elmondható, hogy a diákok heti szinten a 80-100.000,-Ft-ot félre tudják tenni.

S hogy a végzős hentes tanulók minél zökkenőmentesebben indulhassanak a külföldi munkavállalás útján, még előleget is kapnak kiutazásukkor. Annyi bizonyos, hogy aki szeret és tud is dolgozni a hentes szakmában, az most kamatoztathatja a mezőgazdasági iskolában eltöltött éveit.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.