Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2021. December 13. 20:02, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Irodalmi esten hangolódtak a Karácsonyra

Irodalmi esten hangolódtak a Karácsonyra

Versekkel és komolyzenei művekkel színesített irodalmi estre invitálták az érdeklődőket december 11-én a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola előadótermébe.

A megjelenteket Kis-Fekete Vilmos intézményvezető köszöntötte.
- Közeledik a Karácsony. Még két hét és itt van az ünnep. Ma este itt Kiskunfélegyházán is meggyulladt a harmadik gyertya a város adventi koszorúján. Mi is szeretnénk egy kis ajándékot csempészni mindenki karácsonyfája alá és segítünk egy kicsit a készülődésben, a lelki ráhangolódásban – mondta az intézményvezető, akitől azt is elárulta, hogy az irodalmi est ötlete régóta érlelődik. Városunk szülötte Felber Gabriella operaénekesnő ugyanis még a nyáron a majdnem kész iskolában eljött egy tárlatvezetésre és már akkor szóba került, hogy szívesen hazajönne és egy szép estet tartana a félegyházi közönségnek. Erre pedig mi sem lehetett volna alkalmasabb időpont, mint az adventi időszak, ami mindig a rohanásról, idegeskedésről, kapkodásról szól, és mindenki arra vágyódik, hogy ha csak egy kis időre is, de letegye a válláról a terheket és behunyt szemmel élvezhesse, átélhesse a versek sorai között megbúvó mélyebb tartalmat, elmerüljön a komolyzene lelket nyugtató dallamaiban.

- Bízom benne, hogy a ma esti Pilinszky-est nagyon szép élmény lesz és mindenki lelkébe egy olyan ajándék kerül, amely karácsonykor majd kinyílik és a belőle kitóduló emlékek szebbé tudják tenni az estét – zárta gondolatait az intézményvezető.

A közönség az egyórás műsorban Dóczy Péter színművész előadásában Pilinszky-verseket hallhatott, Felber Gabriella operaénekesnő és Andrássy Krisztina zongoraművésznő pedig Bach és Handel művekkel tette feledhetetlenné az estét.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)