Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2013. Április 12. 17:40, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Irodalmi est és díjkiosztó a művelődési központban

Irodalmi est és díjkiosztó a művelődési központban

Radnóti Miklós emlékestet tartottak április 11-én a Móra Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai „Emelj fel emlék” címmel a Költészet Napja alkalmából a művelődési központ dísztermében

Radnóti Miklós emlékestet tartottak április 11-én a Móra Ferenc Gimnázium diákjai és tanárai „Emelj fel emlék” címmel a Költészet Napja alkalmából a művelődési központ dísztermében. Ezt követően került sor a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány díjkiosztó ünnepségére is. A költészet napi ünnepséget Kapus Krisztián polgármester, a díjkiosztót Mindák József, az alapítvány elnöke nyitotta meg.

A Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány által, a költészet napja tiszteletére meghirdetett szépirodalmi pályázat eredményei:
Próza kategória: 1. Bodor Mónika (Novemberi hó), 2. Horváth Andrea (Az alkohol okozta terror), 3. Beálló Vera (Vágyak városa). Ifjúsági különdíj: Szőke Zsanett (A magányos ketyegő).
Különdíj: Nagy József (Kísér a múlt).

Vers kategória: 1. Horváth István (A múló világ; Menekülj el; Várlak vándor), 2. Kiss Csaba (Álomcsepp; A beteg; Boszorkány), 3. Sáfrán Miklós (Ringató; Nyom; Tenyérjóslás). Különdíj: Tarjányi Szilvia (Ne feledd!; Ha elhal a búzaszem…; A számla végösszege). A pályázati kiírásnak megfelelően az első helyezett 15000, a második 10000, a harmadik pedig 5000 forint értékű vásárlási utalványt kaptak. A különdíjasok 3000 forint értékű utalványt, az ifjúsági különdíjas pedig egy dísz/emléktollat vehetett át.

A Radnóti Miklós Emelj fel emlék c. est közreműködői:
A műsort összeállították a gimnázium tanárai: Karácsonyi Melinda, Bozóné Rosta Eszter, Szolnokyné Kovácsik Zita, Fekete Zoltán.

A zenekar tagjai: Marschalek Eszter, Dankó Dániel, Jankovszki Réka, Barna-Pap Bianka, Fekete János,

Öregdiákok: Hegyi Bence, Péter László, Jankovszki Anna.

Mozgásszínház: Schmidt Réka, Kormányos Adrián, Szmilkó Anna, Kovács Zsófia, Szabó Bence, Nagy Ákos, Nagy Dániel, Reznyák Bence, Kis Milán, Csányi Balázs, Karsai Kamilla, Nagy Renáta, Csikós Judit, Pallagi Ágnes, Turcsányi Vivien, Zoltán Orsolya, Réczicza Noémi, Fekete Evelin, Farkas Blanka, Kurucz Ágnes, Szabó Réka, Doroghy Zsuzsanna, Enyedi Miklós és Cserkó Fanni (24 fő).

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 12:02, péntek | Helyi

Hamarosan regisztrálni lehet a koronavírus elleni vakcinára

Várhatóan már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson.

2020. November 27. 11:57, péntek | Helyi

Az országos főállatorvos elrendelte a baromfik zártan tartását

November 26-án, azonnali hatállyal elrendelte a baromfik kötelező zártan tartását Bognár Lajos országos főállatorvos.

2020. November 27. 11:56, péntek | Helyi

Megújul a kisvasút Tiszakécskén

A projektben új kilátó és a kisvasúthoz kapcsolódó végállomás is épül.

2020. November 27. 11:03, péntek | Helyi

Elhunyt Balázs Fecó zenész

Életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész - közölte pénteken az MTI-vel a család nevében Várkonyi Attila dj, műsorvezető.