Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Szeptember 17. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Irány a Hortobágy!

Irány a Hortobágy!

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) Őszi Találkozóját idén Hortobágyon rendezték meg szeptember 12-én.

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete is csatlakozott a jeles eseményhez, és a hagyományokhoz hűen különvonattal indultak útnak. A kirándulás előkészületei több hónap szorgalmas munkájának eredményeként valósult meg.

A lelkes csapat nagy örömmel utazott Hortobágyra, mivel itt még nem jártak és a szervezők is remek programokkal várták az érkezőket.

A vonat 11 vasúti kocsiját Bács-Kiskun megye településeinek lakói töltötték meg (mindösszesen 780 fő), ami minden eddiginél a legnagyobb létszám volt.
A költségeket tekintve a nagycsaládosoknak 1500 Ft másoknak 2500 Ft volt az útiköltség oda-vissza, ami véleményem szerint nagyon kedvező volt mindenkire nézve. Arról nem is beszélve, hogy igen nagy segítség volt Kiskunfélegyháza város Önkormányzatának támogatása, mely pályázat útján segítette a kirándulás létrejöttét. Kiskunfélegyházáról több mint háromszáz – jobbára nagycsaládos - kiránduló indult a szabadtéri rendezvényre.

A NOE számára nagyszabású esemény volt ez, melyen több mint 600 család vett részt 3000 fővel. A helyi nagycsaládos egyesület életében is évről-évre ez az egyik legjelentősebb rendezvény.

Az Őszi Találkozó napja egybeesett a Hortobágyi Vadaspark napjával és a Hortobágyi Pásztorok és a Magyar Hagyományőrző Pásztorkutyások Találkozójával. Hortobágyon sok színes, megfizethető és ingyenes programok várták a kirándulókat. Remek volt az időjárás mellett, a különféle programok könnyű megközelíthetősége is segítette az önfeledt szórakozást. A finom hortobágyi helyi ételeket fogyasztása - mint pl.: slambuc, pásztortarhonya, szürke marha pörkölt - mellett a Hortobágyi Nemzeti Park számos nevezetességét is meg lehetett tekinteni.

Ízelítő a programokból: csónakázás, állatpark, vadaspark, halas tavi kisvasút, csárdamúzeum, látogató központ, lovas íjászat és más lovas és kutyás bemutatók, madárkórház, kilenclyukú híd, pásztormúzeum, víziszínpad, stb. Ez a rendezvény azért nagy jelentőségű, mert a résztvevők egy olyan rendezvény részesei lehetnek, ahol hozzájuk hasonló családokkal találkozhatnak, nekik szóló műsorokat láthatnak, együtt játszhatnak az önkéntesek által vezetett játszóházakban. Mindig más tájegységet, települést ismerhetnek meg az egyesület családjai, gyerekei a „házigazda” helyi egyesület, önkormányzat és a helyi művelődési intézmények, kiállítóhelyek segítségével. Köszönet illeti a vendéglátókat ezért a szép, tartalmas napért. A NOE a Magyar Élelmiszerbankkal közösen a tagcsaládjainak ajándékcsomagot adott át. A későbbiekben várható, hogy a nagy tömegek számára is vonzó MÁV szervezésű különvonatos kirándulások indulnak Hortobágyra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.