Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2019. Szeptember 06. 16:45, péntek | PR

Ipari létrák könnyítik meg a DIY lakásfelújítók életét

Ipari létrák könnyítik meg a DIY lakásfelújítók életét

Egy lakás felújítása mindig igen idő- és pénzigényes folyamat, akár mi magunk, akkor profi szakemberek segítségével végezzük a munkálatokat.

Ha nem szűkölködünk ötletekben és persze időben, és a DIY (do it yourself - csináld magad) szellemében végezzük a felújítást, akkor bizony teljesen más végéről kell megközelítenünk a folyamatot, mint ellenkező esetben. Szakemberek helyett alapos utánajárás, ötletelések, tervek és opciók átgondolása, tökéletesítése, és persze végeláthatatlan barkácsolással töltött óra vár ránk. A minél tökéletesebb kivitelezéshez számos hasznos felszerelést és eszközt szükséges beszereznünk, hogy aztán a megvalósítás során ne érhessenek minket meglepetések.
Az egyik olyan univerzális eszköz, mely minden elszánt DIY lakásfelújítónak jól jöhet, az az ipari létra.

Az ipari létrák létjogosultsága a lakásfelújítási munkálatok során

A különböző két- és háromrészes létrák, rögzített és húzóköteles létrák lényegében bármilyen munkálat során jól jöhetnek, amelyet a magasban kell elvégeznünk. Egy szimpla tisztasági festésnél is szükségünk lesz rá, amennyiben mi magunk végezzük el. Glettelés a fal felső részein, karnisok felszerelése, vagy például az igazán nagy kézügyességgel rendelkezőknek a régi, magas belterű lakások boltíveinek, homlokzatainak retusálása – mind, mind olyan tevékenység, melyet biztonsággal csak egy stabil, megbízható létrán végezhetünk el. Ha tapétázásra adjuk a fejünket, akkor is elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk egy megbízható létrával, csak úgy, mint egy esetleges ablakcsere, vagy a szegőlécek magasban történő felhelyezése során, de akár egy szimpla polc felfúrásához is szükségünk lehet rá.
Milyen ipari létrára lehet szükségünk egy lakásfelújítás során?

Az ipari létráknak több fajtáját is megkülönböztetjük. Attól függően, hogy milyen területen tevékenykedők részére készül, beszélhetünk kéményseprő létrákról, tetőlétrákról, műanyag létrákról és ablaktisztító létrákról. Ezek közül lényegében bármelyiket használhatjuk a felújítási munkálatok során, ha egy átlagos fellépő nem volna elég a művelet elvégzéséhez.
A szimpla tetőlétrák például kaphatóak alumínium, fa és alu/fa kivitelben is. A szárak anyaga legtöbbször enyvezett, rétegelt fa vagy alumínium; vízállóak is, így kültéren is nyugodtan használhatjuk. Ezek az építőipari létrák szerelési munkákhoz a tetőgerincen gurítható kampó segítségével biztonságosan rögzíthetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Július 07. 09:18, kedd | PR

Három ok, amiért érdemes szakács állást keresned

Ha még nem döntötted el, hogy mi szeretnél lenni, és érdekelnek az ételek, akkor érdemes utánanézned, hogy milyen lehetőségek vannak a szakács állásokban. Hozunk három okot, amiért izgalmas lehet.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Június 08. 09:55, hétfő | PR

Ragasztók, a modern kori lovagok

Ismered a mondást, hogy belovagol és megoldja a problémát? A háztartási ragasztók pont ezt teszik! Nélkülük nehezebb lenne az életünk. Íme hét olyan ragasztó, ami nem hiányozhat otthonról.