Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Szeptember 06. 16:45, péntek | PR

Ipari létrák könnyítik meg a DIY lakásfelújítók életét

Ipari létrák könnyítik meg a DIY lakásfelújítók életét

Egy lakás felújítása mindig igen idő- és pénzigényes folyamat, akár mi magunk, akkor profi szakemberek segítségével végezzük a munkálatokat.

Ha nem szűkölködünk ötletekben és persze időben, és a DIY (do it yourself - csináld magad) szellemében végezzük a felújítást, akkor bizony teljesen más végéről kell megközelítenünk a folyamatot, mint ellenkező esetben. Szakemberek helyett alapos utánajárás, ötletelések, tervek és opciók átgondolása, tökéletesítése, és persze végeláthatatlan barkácsolással töltött óra vár ránk. A minél tökéletesebb kivitelezéshez számos hasznos felszerelést és eszközt szükséges beszereznünk, hogy aztán a megvalósítás során ne érhessenek minket meglepetések.
Az egyik olyan univerzális eszköz, mely minden elszánt DIY lakásfelújítónak jól jöhet, az az ipari létra.

Az ipari létrák létjogosultsága a lakásfelújítási munkálatok során

A különböző két- és háromrészes létrák, rögzített és húzóköteles létrák lényegében bármilyen munkálat során jól jöhetnek, amelyet a magasban kell elvégeznünk. Egy szimpla tisztasági festésnél is szükségünk lesz rá, amennyiben mi magunk végezzük el. Glettelés a fal felső részein, karnisok felszerelése, vagy például az igazán nagy kézügyességgel rendelkezőknek a régi, magas belterű lakások boltíveinek, homlokzatainak retusálása – mind, mind olyan tevékenység, melyet biztonsággal csak egy stabil, megbízható létrán végezhetünk el. Ha tapétázásra adjuk a fejünket, akkor is elengedhetetlen, hogy rendelkezzünk egy megbízható létrával, csak úgy, mint egy esetleges ablakcsere, vagy a szegőlécek magasban történő felhelyezése során, de akár egy szimpla polc felfúrásához is szükségünk lehet rá.
Milyen ipari létrára lehet szükségünk egy lakásfelújítás során?

Az ipari létráknak több fajtáját is megkülönböztetjük. Attól függően, hogy milyen területen tevékenykedők részére készül, beszélhetünk kéményseprő létrákról, tetőlétrákról, műanyag létrákról és ablaktisztító létrákról. Ezek közül lényegében bármelyiket használhatjuk a felújítási munkálatok során, ha egy átlagos fellépő nem volna elég a művelet elvégzéséhez.
A szimpla tetőlétrák például kaphatóak alumínium, fa és alu/fa kivitelben is. A szárak anyaga legtöbbször enyvezett, rétegelt fa vagy alumínium; vízállóak is, így kültéren is nyugodtan használhatjuk. Ezek az építőipari létrák szerelési munkákhoz a tetőgerincen gurítható kampó segítségével biztonságosan rögzíthetőek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 06. 16:48, péntek | PR

Az intelligens raktárak korszaka beköszöntött

Az okostelefonok és -órák mára mindennapi használati tárgyaink közé tartoznak. Nem meglepő hát, hogy az intelligens szolgáltatások a logisztikában is megjelentek. Az viszont igen, hogy mi mindent tudnak.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 09. 13:03, péntek | PR

Pénzküldés - csináld úgy, mint a profik!

Ma már értünk, kelet-közép-európai felhasználókért is versengenek a devizaküldő cégek. Komoly piac ez a régió, ahol mind többen dolgoznak külföldön. Nem véletlenül van a TransferWise-nak Budapesten is irodája.

2019. Augusztus 09. 13:01, péntek | PR

Ellenőrzőlista nyaralás előtt

A nyári szabadságunk cél állomása sokszor egy másik ország, avagy egy távoli kontinens. Már jó előre megtervezzük az utazást, lefoglaljuk a szállásunkat, a repülőjegyeket, és átgondoljuk -