Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 04. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Innovatív tananyag: közösségi oldalon készülhetnek a diákok az érettségire

Innovatív tananyag: közösségi oldalon készülhetnek a diákok az érettségire

A történelem érettségire való felkészülést segíti a Diákhitel Központ egy hete elindult online kampánya. A fiatalok által látogatott közösségi felületen egyfajta oktatási segédletet kínál a Társaság a játszva tanulni vágyó végzősök számára. A könnyen áttekinthető történelem érettségi tételeket tíz héten keresztül sajátíthatják el a középiskolások, az érettségi vizsgákra való felkészülés jegyében.

A fiatalok napi rutinjának meghatározó elemét, a facebook használatot kapcsolja össze a tanulással a Diákhitel Központ egyedülálló kezdeményezése, mellyel a végzős középiskolásokat segíti a történelem érettségire való felkészülésben. A tíz héten át tartó sorozat folyamán, hetente három kidolgozott történelem tétellel találkozhatnak a diákok a közösségi felület idővonalán kidolgozva. A témákat a lexikális adatok mellett videók, képek, kreatív tartalmak teszik könnyen emészthetővé és érdekessé az érettségi előtt állóknak.

A történelem érettségi tételek tematikájára szabott applikációt használó diákok, heti ellenőrző kérdéssor kitöltésével kaphatnak visszacsatolást az elsajátított tudásukról. Az egyes fordulókban résztvevő játékosok azonban nem csupán értékes tudással, hanem hetente 2 darab iPod Shuffle 2 GB zenelejátszóval, a játék végén pedig egy iPod Touch 32 GB zenelejátszóval lehetnek gazdagabbak.

Az online felületen elérhető tudásanyag a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanulói és Foki Tamás, igazgató-helyettes, vezető történelem tanár nevéhez fűződik, ez egyértelműen garanciát jelent a tételek minőségét illetően is. A történelem fakultáción résztvevő középiskolások számára komoly feladatot és kihívást jelentett a tételek elkészítése, azok közérthető összegzése, summázása.

Foki Tamás elmondta, hogy a történelem érettségi mindenkinek kötelező feladat. „Az új típusú érettségiben egyaránt mérik a tárgyi tudást és a különböző források - szövegek, képek, térképek, ábrák - feldolgozásához szükséges találékonyságot, lényegkiemelő készséget, kommunikációs képességet. A történelem érettségi alkalmazással olyan szituációt állítunk elő, ami hasonlít majd a szóbeli érettségiére. Ráadásul mindezt a fiatalok által naponta használt közösségi felületen!”

Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezérigazgatója kiemelte: „Az érettségi belépő a felsőoktatásba, a tudatos jövőtervezés fontos állomása. A hallgatókat segítő pénzügyi szervezetként az egyetemi évek előtt álló középiskolásoknak ebben a komoly megmérettetésben szeretnénk segíteni a most induló kampányunkkal.”

Az applikáció elérhetősége: https://www.facebook.com/diakhitel/app_125887730932067

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során