Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2011. Augusztus 14. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Ingyenesek lesznek a tankönyvek

Ingyenesek lesznek a tankönyvek

A jövőben központilag koordinálják a tankönyvterjesztést annak érdekében, hogy ne a piaci érdekektől függjön, hogy a gyerekek megkapják-e a tankönyveket - értesült a Magyar Nemzet.

Gloviczki Zoltán, közoktatásért felelős államtitkár szerint az új Nemzeti alaptanterv életbelépésével drasztikusan csökken majd a túlzott tankönyvkínálat, s így néhány éven belül lehetőség lesz a mindenki számára ingyenes tankönyvek bevezetésére.

Magyarországon olyan helyzet alakult ki, hogy az önkormányzatok és a tankönyves vállalkozók közötti konfliktus összefügghet az állampolgári kötelességnek számító közoktatás helyzetével. Ugyanis nem kizárt, hogy egyes önkormányzatok felhalmozódó tartozása miatt nem minden diák kapja meg a tanévkezdésre a tankönyveit.

Gloviczki Zoltán úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy az önkormányzatok külön megkapták a tankönyvellátásra finanszírozandó összeget, vagyis a költségvetési támogatásukat valószínűleg másra fordították. Hozzátette: az állam kötelessége a kialakult helyzet rendezése, ezért a kormány áttekinti a tankönyvpiac szabályozását és a tankönyvterjesztést a jövőben központilag koordinálják majd.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tankönyv

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 12:01, csütörtök | Belföld

Sokan mobiloznak közlekedés közben

Nemcsak autót vezetve, hanem gyalogos közlekedés, biciklizés vagy rollerezés közben is hajlamosak mobilozni az emberek - állapította meg egy friss kutatás, amelynek eredményét az MTI-hez is eljuttatták.

2020. Október 22. 09:55, csütörtök | Belföld

Október 23. - Kevesebb helyen, szűkebb körben tartanak megemlékezéseket

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából a hagyományosan már október 22-én kezdődő megemlékezéseket a koronavírus-járvány miatt idén csak szűk körben tartják vagy egyáltalán nem rendezik meg.

2020. Október 22. 09:20, csütörtök | Belföld

Meghalt 46 beteg, 2032-vel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Elhunyt negyvenhat többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2032 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

2020. Október 22. 07:00, csütörtök | Belföld

Antigén gyorsteszteket használnak a mentők

Úgynevezett antigén gyorsteszteket használnak a mentők az új koronavírus kimutatására, amely 97 százalékos hatékonysággal működik - közölte az Országos Mentőszolgálat főigazgatója szerda reggel az M1 csatornán.