Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Január 29. 08:22, csütörtök | Belföld
Forrás: Orientpress Hírügynökség

Influenza: tizenhárom megyében van látogatási tilalom

Influenza: tizenhárom megyében van látogatási tilalom

Az influenzajárvány miatt jelenleg tizenhárom megyében van részleges vagy teljes látogatási tilalom az egészségügyi intézményekben.

Az influenzajárvány miatt jelenleg tizenhárom megyében van részleges vagy teljes látogatási tilalom az egészségügyi intézményekben. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közlése szerint háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten: 47 600 ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelőző heti 16 400-zal.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) legfrissebb közlése szerint Győr-Moson-Sopron megyében a mosonmagyaróvári Karolina Kórház ápolási osztályán rendeltek el látogatási tilalmat, illetve péntektől tilos felkeresni a betegeket Békés megye összes kórházában, a békéscsabai Réthy Pál Kórház-Rendelőintézetben, a gyulai Pándy Kálmán Kórház-Rendelőintézetben, valamint Orosházán, a városi kórházban.

Továbbra is tilos a betegeket felkeresni a fővárosi Szent Imre Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának szülészeti részlegén, a Mazsihisz Szeretetkórház minden osztályán, a tatabányai Szent Borbála Kórház összes osztályán, valamint az oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézetben.

Szintén tilos a látogatás a bajai Szent Rókus Kórház szülészeti- és gyermekosztályán, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház szülészeti osztályán, a Gyermekgyógyászati Centrumban, valamint a központi intenzív osztályon, illetve a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház egész területén, illetve a kórházhoz tartozó mosdósi és marcali egészségügyi intézményekben is.

A járvány miatt továbbra sem lehet látogatni a betegeket a Debreceni Egyetem Klinikai Központ egyes osztályain, és Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet valamennyi fekvőbetegosztályán.

Szintén nem lehet a betegeket felkeresni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermek-egészségügyi Központ szülészet-nőgyógyászati osztályán, a váci Jávorszky Ödön Kórház minden osztályán és a tapolcai Deák Jenő Kórház ápolási osztályán.

Szintén megtiltották a betegek látogatását a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ több osztályán, Fejér megye összes kórházában, Nógrádban a balassagyarmati Kenessey Albert kórház gyermekgyógyászati, a szülészeti-nőgyógyászati és az infektológiai osztályán, valamint újszülött részlegén, továbbá a dombóvári Szent Lukács kórház kardiológiai rehabilitációs osztályán és a szekszárdi Balassa János kórház szülészeti-gyermekágyas osztályán, valamint újszülött részlegén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.