Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Június 30. 08:51, kedd | Helyi
Forrás: hirado.hu

Indul az új otthonteremtési program

Indul az új otthonteremtési program

Az új családi otthonteremtési kedvezmény (csok) egyik legnagyobb előnye, hogy már használt lakás vásárlására és bővítésére is igénybe vehető.

Az új családi otthonteremtési kedvezmény (csok) egyik legnagyobb előnye, hogy már használt lakás vásárlására és bővítésére is igénybe vehető - mondta Kiss Márta, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöki referense kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

Kiss Márta hozzátette: elsősorban a lakáscseréknél és az ingatlanbővítéseknél számítanak nagyobb érdeklődésre. Hangsúlyozta: jelentős segítség a nagycsaládosoknak, hogy amikor a családok "kinövik az lakásukat", bővítésre és cserére is kaphatnak támogatást. Ráadásul - tette hozzá - ugyanolyan összegben, mintha új lakást vennének vagy építenének.

Július 1-jével indul az új otthonteremtési program; a korábbi "szocpolt" felváltó állami támogatást már az egygyermekes családok is kérhetik, továbbá azok is, akik gyerekeket vállalnak, akár örökbefogadással.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn a Fejér megyei Nagykarácsonyon tartott sajtótájékoztató után az MTI-nek elmondta, a csokra az idei költségvetésben 4 milliárd, míg a jövő éviben 9,5 milliárd forintot különítettek el.

Az állami támogatás összege 500 ezer forinttól 3,25 millió forintig terjed, függ a gyermekek számától, a lakás nagyságától és az ingatlan energiahatékonyságától. A gyerekek számától függően 40 és 160 négyzetméter közötti lakásokra lehet támogatást kérni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.