Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2019. Április 15. 13:41, hétfő | PR

Indul a víkend-szezon, élvezzük ki!

Indul a víkend-szezon, élvezzük ki!

A tavaszt már alig lehetett kivárni, de a zimankónak vége, a jó idő beköszöntével újra birtokba vehetjük hétvégi házainkat. A megfelelő fűtésre azért figyeljünk, mert az éjszakák még igen hűvösek!

Sokan vagyunk úgy, hogy amikor megszűnnek a hajnali fagyok, és végre leutazunk szívünknek kedves nyaralónkhoz, minden sejtünkben érezzük, miénk a világ. Velünk együtt kis házunkba is visszatér az élet, amint kinyitjuk a spalettákat, az üde, friss levegőre bízzuk a szellőztetést, és a jóleső kerti munka után ráérősen elfogyasztjuk a szezon első ebédjét a napsütötte teraszon. Ilyenkor, estefele valahogy nem akaródzik visszaülni az autóba és hazavezetni, hiszen csak most érkeztünk, úgy maradnánk!
A tavaszi esték azonban csalafinták, akár fagypont közeli hideget is hoznak. Egy sokáig fűtetlen házban éjszakázva pedig könnyen megfázhatunk. Ne kezdjük a tavaszt náthával! Egy apró berendezés és némi előrelátás segítségével megfelelően temperált, kellemes házba érkezhetünk, vagy varázsolhatunk meleget pár óra alatt, akkor is, ha hónapok óta nem jártunk a környéken.

Komfortos hőfok gombnyomásra

A termosztát egy kisméretű, diszkrét „fali doboz”, melyet fűtőrendszerünkhöz kapcsolva egymaga gondoskodik szobáink kellemes melegéről. Megérkezésünkkor bekapcsolva, vagy – ha távvezérlésű modellt választottunk – akár előző nap üzembe helyezve felügyeli a fűtést, így hétvégi házunk már érkezésünkkor finom meleggel vár minket, aminek az első tavaszi napot követő, még meglepően fagyos éjszaka során igencsak örülni fogunk.

A berendezés célja, hogy ki- és bekapcsolja a fűtőrendszert, szabályozza a hőközvetítő folyadék áramlását. Több típus közül választhatunk: létezik vezetékes és vezeték nélküli termosztát, az analóg termosztát a klasszikus „tekerővel”, a digitális termosztát kijelzőjén keresztül irányítható. A programozható termosztát képes arra is, hogy az előre betáplált napirend szerint a melegebb órákban csökkentsen, a reggeli és esti hidegebb órákban pedig emeljen a hőfokon, míg a nem programozható termosztát esetén ezt a kis munkát nekünk kell minden esetben elvégeznünk.
Nem csak víkendházba
Szobatermosztát segítségével akár otthonunkat is temperálhatjuk, ügyes beállítások mellett nem keveset spórolva a havi fűtésszámla összegén. Amíg dolgozni vagyunk, gyakran elégséges az alacsonyabb, kvázi szinten tartó hőmérséklet, míg a korai és késői órákban komfortérzetünket nagyban megnöveli az önmagától bekapcsoló, kellemes meleg. Egyet azonban érdemes megfogadnunk: ahhoz, hogy a tőle elvárt teljesítményt elérje, a termosztát bekötése nagy hozzáértést és tapasztalatot kívánó feladat – mindenképpen bízzuk szakemberre!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:40, szerda | PR

Gázbojler, a megszokott kényelem

Otthonunk kényelmét már pár dologgal is biztosíthatjuk. Ezek közül néhány ráadásul annyira kézenfekvő, természetes számunkra, hogy nem is gondolunk rá kényelmi tényezőként.

2020. Február 05. 18:38, szerda | PR

Mit kell tudnunk a gurulóállványokról?

Akár ház körüli, akár építőipari, vagy nagy ipari használatról beszélünk, a gurulóállványok az egyik legsokrétűbben kihasználható, legpraktikusabb, legtöbb területen alkalmazható eszközök.

2020. Január 22. 17:54, szerda | PR

Jelenünkben a jövő - A Tesla-sztori

A XXI. század első évtizedét magunk mögött hagyva elmondható, hogy az autóipar egyik legerősebb innovációja a hibrid és elektromos autók gyártása.