Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2019. Április 15. 13:41, hétfő | PR

Indul a víkend-szezon, élvezzük ki!

Indul a víkend-szezon, élvezzük ki!

A tavaszt már alig lehetett kivárni, de a zimankónak vége, a jó idő beköszöntével újra birtokba vehetjük hétvégi házainkat. A megfelelő fűtésre azért figyeljünk, mert az éjszakák még igen hűvösek!

Sokan vagyunk úgy, hogy amikor megszűnnek a hajnali fagyok, és végre leutazunk szívünknek kedves nyaralónkhoz, minden sejtünkben érezzük, miénk a világ. Velünk együtt kis házunkba is visszatér az élet, amint kinyitjuk a spalettákat, az üde, friss levegőre bízzuk a szellőztetést, és a jóleső kerti munka után ráérősen elfogyasztjuk a szezon első ebédjét a napsütötte teraszon. Ilyenkor, estefele valahogy nem akaródzik visszaülni az autóba és hazavezetni, hiszen csak most érkeztünk, úgy maradnánk!
A tavaszi esték azonban csalafinták, akár fagypont közeli hideget is hoznak. Egy sokáig fűtetlen házban éjszakázva pedig könnyen megfázhatunk. Ne kezdjük a tavaszt náthával! Egy apró berendezés és némi előrelátás segítségével megfelelően temperált, kellemes házba érkezhetünk, vagy varázsolhatunk meleget pár óra alatt, akkor is, ha hónapok óta nem jártunk a környéken.

Komfortos hőfok gombnyomásra

A termosztát egy kisméretű, diszkrét „fali doboz”, melyet fűtőrendszerünkhöz kapcsolva egymaga gondoskodik szobáink kellemes melegéről. Megérkezésünkkor bekapcsolva, vagy – ha távvezérlésű modellt választottunk – akár előző nap üzembe helyezve felügyeli a fűtést, így hétvégi házunk már érkezésünkkor finom meleggel vár minket, aminek az első tavaszi napot követő, még meglepően fagyos éjszaka során igencsak örülni fogunk.

A berendezés célja, hogy ki- és bekapcsolja a fűtőrendszert, szabályozza a hőközvetítő folyadék áramlását. Több típus közül választhatunk: létezik vezetékes és vezeték nélküli termosztát, az analóg termosztát a klasszikus „tekerővel”, a digitális termosztát kijelzőjén keresztül irányítható. A programozható termosztát képes arra is, hogy az előre betáplált napirend szerint a melegebb órákban csökkentsen, a reggeli és esti hidegebb órákban pedig emeljen a hőfokon, míg a nem programozható termosztát esetén ezt a kis munkát nekünk kell minden esetben elvégeznünk.
Nem csak víkendházba
Szobatermosztát segítségével akár otthonunkat is temperálhatjuk, ügyes beállítások mellett nem keveset spórolva a havi fűtésszámla összegén. Amíg dolgozni vagyunk, gyakran elégséges az alacsonyabb, kvázi szinten tartó hőmérséklet, míg a korai és késői órákban komfortérzetünket nagyban megnöveli az önmagától bekapcsoló, kellemes meleg. Egyet azonban érdemes megfogadnunk: ahhoz, hogy a tőle elvárt teljesítményt elérje, a termosztát bekötése nagy hozzáértést és tapasztalatot kívánó feladat – mindenképpen bízzuk szakemberre!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Egy fedél alatt az ellenséggel

A családunkat nem választhatjuk meg, de a barátainkat igen. Vajon az ellenségeinkkel mi a helyzet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Rostban gazdag ételek

A gyerekek ízlése szerint ideális reggeli sajnos gyakran egyáltalán nem ideális táplálkozási szempontból. Hogyan tudjuk elérni, hogy elfogyjon a reggeli és még egészséges is legyen?