Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2014. Augusztus 12. 11:24, kedd | Belföld
Forrás: Violet C. Landers

In memoriam Robin Williams

In memoriam Robin Williams

2014. augusztus 11-én megdöbbent a világ, amikor értesült Robin Williams, a híres komikus, színész, rendező, producer váratlan halálán. Emlékezzünk rá!

Robin Williams 1951. július 21-én Chicago-ban született. Gyermekkorától kezdve sokat komédiázott és hamar népszerű lett a diáktársai között. 1973-tól politológiát tanult és tehetségével már ekkor is kitűnt, ugyanis a Nyelvjárások szakot könnyedén elsajátította.

1978-ban ismerte meg egész Amerika és ez által a világ is, mert ekkor kapta meg élete első főszerepét, Egy úr az űrből címmel futó sorozatban, amely egészen 1982-ig futott. Innentől kezdve nem volt megállás és sorra jöttek a filmek. Aztán megkapta a Jó reggelt, Vietnám! (1987) lemezlovasának szerepét, amellyel a csillaga még magasabbra emelkedett.

Aztán eljöttek a 90-es évek és köztük olyan nagysikerű filmek, mint a Holt költők társasága; az Ébredések; vagy a Halászkirály legendája; a Jumanji; a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van és a Good Will Hunting. Ez utóbbi ért mellékszereplő Oscar-t kapott.

A filmezés mellett három zenei albumot vett fel – s talán ezért nem véletlen, hogy összekeverték az énekes Robbie Williams-szel, a névhasonlóság miatt.
Háromszor nősült meg, három gyermeke született: Zachary Pym, Zelda Rae és Cody Alan.

In memoriam Robin Williams

Az 1970-es és 1980-as években Robin kokainfüggő volt. Később bejelentette, hogy leszokott, s ebben közre játszott közeli barátja és gyakori társa John Belushi halála.

2006-tól kezdve azonban alkoholproblémákkal küzdött. Erre magától döbbent rá és önként vonult be elvonóra.

Időközben megromlott a házassága harmadik feleségével és innentől kezdve úgy érezte, hogy az élete romokban hever. 2014. augusztus 11-én – egyes hírek szerint – öngyilkosságot követett el és már nem tudták megmenteni.

A komikus, aki milliókat nevetett meg nem volt boldog és nem volt az élete sem tökéletes. Élete és munkássága mégis példaértékű marad és számos film és felvétel őrzi meg felejthetetlen alakját. Oscar-díja és hat Golden Globe-díja a halhatatlanok közé emelte.

Nyugodjon békében!

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 13:22, péntek | Belföld

Egy kisfiú álmát váltották valóra a mentősök

A hétéves Doma mindent tud a mentőkről és mindig szeretettel integet a szirénázó mentőautóknak is.

2022. December 02. 11:44, péntek | Belföld

Hamis ágyneműket foglaltak le Ácsnál

A zsákokban Gucci és Louis Vuitton márkajelzésű ágyneműgarnitúrákat találtak a pénzügyőrök.

2022. December 02. 10:05, péntek | Belföld

Állásbörzét tart a rendőrség Szegeden

A Magyar Rendőrség 2022. december 8-án 10 órától 14 óráig állásbörzét tart Szegeden a Rendőrképző Akadémia Járőrképző Tagozatán (Bajai út 14.).

2022. December 02. 09:07, péntek | Belföld

Vádat emeltek egy öltözőkre szakosodott tolvaj ellen Budapesten

A Budapesti Ügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett 53 éves férfival szemben, aki idén január és május között, sorozatjelleggel lopott értékeket elsősorban budapesti sportlétesítmények és iskolák öltözőiből