Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. Augusztus 14. 12:13, hétfő | Helyi
Forrás: BAON

Immi V az élet napos oldaláról zenél

Immi V az élet napos oldaláról zenél

Még meg sem száradt a tinta a szerződésen, amit egy belga zenei céggel írt alá, a kiskunfélegy­házi lemezlovas legújabb dalára egy New York-i kiadó is felfigyelt.

Vereb Imre – művésznevén Immi V – minden várakozását felülmúlta az idei esztendő. Még meg sem száradt a tinta a szerződésen, amit egy belga zenei céggel írt alá, a kiskunfélegy­házi lemezlovas legújabb dalára egy New York-i kiadó is felfigyelt.

A félegyházi lemezlovas tavaly először Mr. Vasovskival és Cserpes Laurával készített közös számot Cold Winter Night címmel. Ezt követően jelent meg a hazai rádiók által játszott Breathe című dala, amiben az arizóniai pop-rock banda énekesnője, Addie énekel. A dal sikeresen startolt a külföldi hallgatóság körében: a szám egy hét alatt közel 70.000 lejátszást produkált. Előző év szeptemberében pedig a hazai klubok kedvencét, a Years&Years King című slágerét dolgozta fel saját stílusában. A termékeny és kemény időszakot mégsem pihenés, hanem komoly munka követte, így a közelmúltban elkészítette legújabb, slágergyanús dalát. – A zenei alap megálmodásakor már tudtam, hogy a tengerentúli énekessel, Tyler Shamyvel szeretnék dolgozni, aki többek között együttműködött a Black Eyed Peasszel, valamint számos Disney- és Nickelodeon-produkcióhoz adta a hangját. Mivel ő is egyből beleszeretett a zenémbe, így hamar elkezdtük a közös munkát – nyilatkozta a BAON-nak Vereb Imre.

A néhány hónapos alkotást követően megszületett a Bright Side, amely mondanivalója szempontjából is igencsak izgalmasnak ígérkezik. Nem véletlen, hogy a szinte pár hetes dalra a New York-i Peak Hour Music zenei kiadó is felkapta a fejét és nyomban szerződést ajánlott a fiatal lemezlovasnak. Imminek felajánlották, hogy még a premier előtt egy remixet készítenek a dalra, amennyiben elfogadja a lehetőséget. Természetesen igent mondott a különleges ajánlatra, s nem sokkal később az amerikai DJ, Pepe Orro átdolgozta a Bright Side-ot, melyet elsőként a Las Vegas-i Wet ­Republicban mutattak be. A remix óriási sikert aratott. A magyarországi bemutató előtt pedig már olyan nemzetközi előadók játszották a dalt műsoraikban mint Dimitri ­Vegas & Like Mike, DJ Chuckie, Lucas & Steve, VINAI és Juicy M. A hivatalos videóklip a közelmúltban látott napvilágot, melyben a nézők többek között lehengerlő légi felvételeket láthatnak Budapestről. A dal legfőbb mondani­valója, hogy képesek legyünk a dolgok napos oldalát látni, bármi is történjen. Minden bizonnyal az idei nyár egyik kedvence a dal, és ha figyelemmel követik a kiskunfélegyházi lemezlovas munkáját, a legnagyobb magyar fesztiválokon élőben is hallhatják tőle a Bright Side-ot.

Az iskolarádióban kezdődött minden

Vereb Imre már kisiskolásként a zene és keverőpultok szerelmese lett. Kezdetben a kiskunfélegyházi Darvas ­József Általános Iskola sulirádiójában vezetett műsort, és persze az iskolai bulikban is ő volt a lemezlovas. Középiskolásként a Móra Ferenc Gimná­ziumban is folytatta a rádiós műsorvezetést, közben a helyi rádióban is dolgozott, illetve a helyi klubokban játszott. Tanulmányait Budapesten, az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán folytatta, mesterdiplomáját pedig az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Karán szerezte. Imre csak rövid ideig dolgozott mérnökként, ma már csak a zenének él. Egyetemi évei alatt a budapesti szórakozóhelyeken is bemutatkozott, a legnagyobb hazai fesztiválokon is megfordult. Az utóbbi időben pedig ­saját zenei megjelenésére koncentrál.

Címkék: Vereb Imre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi

Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön

Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.

2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat

Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.

2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi

Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát

A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.

2024. Május 14. 07:54, kedd | Helyi

Úton átkelő teknősökre figyelmeztet a természetvédelmi egyesület

Az úton átkelő teknősök védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).