Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. December 05. 09:36, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Immáron harmadik alkalommal illatozik meseváros a Múzeumban

Immáron harmadik alkalommal illatozik meseváros a Múzeumban

A Kiskun Múzeum idén is megrendezte Mézeskalács meseváros adventi időszaki kiállítását, melynek ünnepélyes megnyitójára december 3-án került sor.

"Az étel nem játék – mondják sokszor a felnőttek. A gyerekek viszont tudják, hogy sem az alapanyag, sem pedig a konvenciók nem szabhatnak határt a fantáziának, amely a mesevilág kapujának őrzője. Ha belépsz ezen a kapun, akkor az őr szabályai szerint kell tovább haladnod. Minél kevesebbet láttál előtte, annál gazdagabb a fantáziád, hiszen nem befolyásolja semmilyen külső hatás. Így születik meg a gyermekek kezétől, és a felnőttek gyermeki pillanataiban a mézeskalács meseváros" – mondta Dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő, a Művelődési és Szociális Bizottság elnöke a kiállítás megnyitón.

A képviselő asszony szavait követően a Móra Ferenc Utcai Óvoda gyermekei karácsonyi dalokkal szórakoztatták a népes számban megjelent közönséget. Ezt követően mindenki megcsodálhatta az illatos mesebirodalmat, mely egészében is káprázatos látványt nyújtott, nem beszélve a darabonkénti átvizsgálásról. Minden egyes darabnak lelke van és amellett, hogy szépek, látszik rajtuk, hogy szeretettel és odaadással készültek.

Mint azt Mészáros Mártától, a Kiskun Múzeum igazgatójától megtudhattuk, több mint ötven remekmű érkezett a kiállításra, mely ezúttal is jótékony célzattal került megrendezésre. Idén a tombolából befolyt összeget a Móra Ferenc Utcai Óvoda fogja megkapni, eszközállományuk bővítése céljából. Tombolát bárki vásárolhat a kiállítás ideje alatt (az utolsó gyertya meggyújtásáig) 500 Ft/db áron.

A remekművek 2016. december 17-én, 17.30-kor a Városháza előtt, a negyedik adventi gyertyagyújtást követően kerülnek kisorsolásra, és a nyertesek magukkal vihetnek karácsonyfájuk alá.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok