Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 07. 12:12, péntek | Belföld
Forrás: MTI

IMF/EU-tárgyalások - MSZP: Orbán félrevezetéssel próbálja elterelni a figyelmet a kormány hibáiról

IMF/EU-tárgyalások - MSZP: Orbán félrevezetéssel próbálja elterelni a figyelmet a kormány hibáiról

Az MSZP szerint a miniszterelnök a közvélemény és a Fidesz-KDNP-frakció félrevezetésével próbálja elterelni a figyelmet a kormány gazdaságpolitikai hibáiról.

Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese pénteken sajtótájékoztatón azt mondta: az Orbán-kormány gazdaságpolitikája vezetett oda, hogy az országnak hitelmegállapodást kell kötnie a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), amelytől 2010-ben búcsút vett.
A kormányfő saját frakciójának is hazudott, amikor saját hibáiról "riogatással" próbálta elterelni a figyelmet - utalt az MSZP-s képviselő Orbán Viktor csütörtöki nyilatkozatára, amelyben az IMF feltételeiről szólva azt mondta: "ezen az áron, így nem kell" pénzügyi garancia.
Józsa István úgy fogalmazott: a miniszterelnök olyan "őrült hibákat" követett el, amelyeket képtelen kijavítani, ezért a szocialisták nem is tőle, hanem a "becsapott, megalázott" Fidesz-frakciótól várják, hogy alternatívát állít Orbán Viktor "elképesztő ámokfutásával" szemben.
Kitért arra is, hogy az IMF-megállapodást elsősorban a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika és a befektetői bizalom ebből adódó hiánya teszi szükségessé, ezért "menekül a pénz Magyarországról", és maradnak el sorra a beruházások. Ennek a számlájára írta azt is, hogy a World Economic Forum globális versenyképességi ranglistáján Magyarország az előző évi 48. helyezésről a 60.-ra csúszott vissza.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár