Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2015. Augusztus 28. 11:02, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Illegális bevándorlókat szállító kistehergépkocsi borult fel M5-ös autópályán

Illegális bevándorlókat szállító kistehergépkocsi borult fel M5-ös autópályán

A rendelkezésre álló adatok szerint egy illegális bevándorlókat szállító kistehergépkocsi borult fel a sztráda Bács-Kiskun megyei szakaszán.

Az elsődleges információk alapján egy embercsempész vezette azt a járművet, amely a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. augusztus 28-án 2 óra 20 perc körüli időben az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán, a 102-es kilométerszelvény közelében eddig tisztázatlan körülmények között átszakította a szalagkorlátot, majd felborult és a Szeged felé vezető oldalon állt meg.

A rendőrök a helyszínre érkezéskor a járműnél nem találtak senkit. A helyszínelés során folyamatosan merültek fel információk arra vonatkozóan, hogy a sztrádán a helyszín közelében sérült személyek találhatóak. A kiérkező egyenruhások az M5-ös autópályán ezidáig 18 szír illegális bevándorlót találtak meg, akik közül 10 főt a mentőszolgálat munkatársai és a rendőrök kórházba szállítottak.

Kunszállás belterületén 3 óra 20 perc körüli időben egy sebesült kezű férfit talált az egyik helyi polgárőr, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Az adatgyűjtés és tanúkutatás során beszerzett adatok alapján az autópályán hagyott járművet a Kunszállásról kórházba szállított 31 éves román állampolgár vezette. Őt a rendőrök - egészségügyi ellátását követően - előállították a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 09:19, szombat | Helyi

Az elmúlt négy évben nőtt a fehérgólyák száma Magyarországon

Mintegy tíz százalékkal növekedett a fehérgólyák száma Magyarországon egy 2023-ban végzett felmérés szerint.

2024. Március 01. 17:18, péntek | Helyi

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a CYEB IT Megoldások Kft-vel közösen ingyenes lakossági LED-csereprogramot indít városunkban, amelyre a napelemeseken kívül bárki jelentkezhet!

2024. Február 29. 14:57, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.