Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 16. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás: folytatódik az aláírásgyűjtés a kvóta ellen

Illegális bevándorlás: folytatódik az aláírásgyűjtés a kvóta ellen

Folytatódik a Fidesz aláírásgyűjtése a kötelező betelepítési kvóta ellen - közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárt országos választmányának pénteki ülésén, Budapesten.

Tájékoztatása szerint eddig 1,8 millióan írták alá a tiltakozást. Ez szerinte azt mutatja: az emberek elsöprő többsége támogatja a kormányt a kvóta elleni küzdelemben.

Kósa Lajos a választmányi ülésen kifogásolta, hogy a szocialista és liberális ellenzéki pártok nem támogatják azt az alkotmánymódosítási javaslatot, amely alapján önálló tényállás lenne az alaptörvényben a terrorveszélyhelyzet, és ilyen helyzetben a honvédség segíthetné a rendőrség munkáját.

Ezek az ellenzéki pártok "teljesen nyilvánvalóan bevándorláspárti politikát folytatnak", ezt az alkotmánymódosítás ellenzésével is kimutatták - mondta. Hozzátette: "úgy beszélnek önkényuralmi rendszer kiépítéséről, hogy nem vették észre: Franciaország szocialista kormánya rendkívüli állapotot hirdetett terrorveszély miatt. (...) Ezek szerint akkor Franciaországban is tombol az önkényuralom".

Ha most ők, a szocialisták és liberálisok lennének kormányon, "a budapesti szilveszter úgy sikerült volna valószínűleg, mint a kölni" - fogalmazott Kósa Lajos, utalva a németországi molesztálásokra, amelyekről az európai média - mondta - "hosszú-hosszú ideig" hallgatott.

Kölnnel kapcsolatban azt is megjegyezte, "ma már oda jutottunk", hogy a kölni polgármester azt tanácsolja a város lakóinak, ha lehet, este ne menjenek utcára, vagy ha mégis, csoportosan tegyék és tartsanak egy-másfél méter távolságot.

"Ma már mindenki látja: nem arról kellene beszélni, hogy lassítsuk az illegális bevándorlást, hanem arról, hogyan védjük meg a határokat, Európát, az érdekeinket, a biztonságunkat, a nyugalmunkat, a gyermekeink, az asszonyaink nyugalmát" - mondta Kósa Lajos, aki szerint az illegális bevándorlás jelentős biztonsági kockázatot jelent, a sikeres integrációs modellt pedig hazugságnak nevezte.

A frakcióvezető sajnálatosnak tartja, hogy az Európai Unió vezetése "még mindig nem ébredt fel", noha az európai terrorizmus egyik fő fészke éppen Brüsszel egyik kerületében található.

A kvóta elleni aláírásgyűjtést addig kell folytatni, amíg nem sikerül megértetni a brüsszeli döntéshozókkal, hogy rossz állásponton vannak - zárta szavait Kósa Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére