Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2016. Május 26. 07:43, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás - a migráció intenzitása nem csökkent

Illegális bevándorlás - a migráció intenzitása nem csökkent

Az európai migrációs helyzet több tekintetben változott, de intenzitása nem csökkent - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Bakondi György kiemelte, a görögországi események, az idomeni tábor kiürítésének megkezdése sokakat arra ösztönzött, hogy - más görög táborok helyett - továbbinduljanak, és eljussanak Szerbiába, onnan pedig a magyar határra.

Emiatt az eddigi határőrizeti intézkedések mellett azon a néhány szakaszon is hamarosan befejeződik a kerítés építése, ahol korábban - a nehéz terepviszonyok miatt - csak gyorstelepítésű drótakadály volt - tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó megjegyezte, hogy az Európai Unió különböző fórumain továbbra is inkább a befogadással és az integrációval foglalkoznak. Bakondi György szerint viszont két fontos kérdés nem jelenik meg kellő súllyal: a külső határőrizet megerősítése, valamint a külső határokon megjelenő tömeges illegális migráció szűrése, ellenőrzése.

Emellett szintén kevés szó esik a repatriálásról, a különböző táborokban lévők esetleges hazajuttatásáról - hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.