Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. November 17. 07:44, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - a kvótarendszer a terrorizmus szétterítését is okozhatja

Illegális bevándorlás - a kvótarendszer a terrorizmus szétterítését is okozhatja

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára szerint ha az unió által javasolt kvótarendszer alapján osztanák szét a migránsokat, az a terrorizmus veszélyének szétterítését jelentené.

Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában kiemelte: ennek kockázatát egyetlen európai vezető sem vállalhatja fel.

A fideszes politikus szerint teljesen egyértelmű, hogy az ellenőrizetlen illegális bevándorlás és a terrorizmus között összefüggés van. A tömegek közé keveredhetnek terroristák - emelte ki az államtitkár, hozzátéve: nem az a kérdés, hogy ez megtörténhet-e, hanem hogy mikor.

A párizsi események is megmutatták, meg kell állítani az emberek Európába áramlását - emelte ki az államtitkár, aki szerint az Európai Unió által javasolt kvótarendszer meghívót jelent, s nem oldja meg a problémát. Tuzson Bence szerint az új alapokra kell helyezni az európai politikát, mert az - mint fogalmazott - mostanra "messze került az emberek gondolkodásától". Vissza kell adni az emberek kezébe a döntés jogát, hogy beleszólhassanak abba, merre menjen Európa - emelte ki az államtitkár. Mindemellett meg kell védeni Európa határait, a kultúrát, s az európai gazdasági érdekeket - sorolta az államtitkár.

Tuzson Bence úgy fogalmazott: "csoda történt" hétfőn a parlamentben, amikor a baloldal is megszavazta az uniós kvótarendszerről való szavazás napirendre vételét. Ugyanakkor megjegyezte: az lesz a kérdés, hogy kedden hogyan szavaznak majd. Mint ismertette: a kvótarendszer a "Juncker-képlet" alapján osztaná el az Európába érkező embereket. Most 160 ezer emberről van szó - tette hozzá.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint káros, ráadásul jogszerűtlen is a kvótarendszer, ugyanis - mint kiemelte - nincs olyan európai szabály, vagy szerződés, amely bármelyik országnak kötelezővé tenné, hogy megváltozzon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során