Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Szeptember 15. 12:47, hétfő | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

Íjász sikerek a Hősök terén

Íjász sikerek a Hősök terén

Szeptember 14.-én vasárnap benépesült a kiskunfélegyházi Hősök tere és a Fürdőszálló! A Turul Koppány Íjászai HE rendezte két versenysorozatnak is a fordulóit.

Szeptember 14.-én vasárnap benépesült a kiskunfélegyházi Hősök tere és a Fürdőszálló! A Turul Koppány Íjászai HE rendezte két versenysorozatnak is a fordulóit. A MÍSZ DAR VS harmadik, valamint a Koppány VS második állomását szervezték az íjászok. Nagy érdeklődésnek az időjósok adtak egy kis borút, hiszen több mint húsz előnevező nem jelent meg a helyszínen. A verseny idejére mégis gyönyörű napsütéses idő lett. Azért hogy az előrejelzőknek is igazuk legyen előtte szakadt az eső és a díjátadás utántól ismét leszakadt az ég, tehát az ígért csapadékmennyiség is teljesítve erre a napra.

A Himnuszok eléneklése, Csányi József Koppánytag hátborzongatóan szép szavalata után a versenyt Kapus Krisztián polgármester nyitotta meg. A 120 versenyző a régió és azon kívüli íjászokból állt össze, hiszen érkeztek pl. Budapestről, Gödöllőről stb. is.
A szervezők igyekeztek magas színvonalú, nehéz pályát, tervezni, építeni. A versenyt kizárólag a biztonsági szalagokat figyelembe nem vevő emberek zavarták meg folyamatosan. Kisbabát toló és gyerekeket sétáltató családtól a bevásárolni, sétálni, beszélgetni indulókig a kocsmába sietőkig minden akadt. Természetesen felháborodva vették tudomásul az esetleges figyelmeztető szavakat. „Erre járok, minden nap. Itt lakom, nehogy megmondják már merre menjek. Sietek. Nem vettem észre. (Szalaggal lezárva és táblákkal figyelmeztetve volt) Meg akarom nézni a parkot. Csak a barátnőmmel itt van a padon találkámig” minden magyarázat akadt. De köszönet a többi megértőnek, hogy türelemmel vették a lezárást.

A következő eredmények születtek:

Steicz Adelina gyerek lánykategóriában harmadik.
Szeibert Nóra első, Csányi Dóra ötödik lett ifi lány kategóriában.
Németh László ifi fiú kategóriában második lett.
Keserű Szilvia első Nathalie Friedricsh második, míg Bányi Lili élete első versenyén negyedik lett a menyecske kategóriában.
Felnőtt nő kattegóriában Kurucz Orsolya, Nemes Nagy Ágnes és Dongó Anita indult, ahol Orsolya a negyedik Ágnes hetedik és Anita nyolcadik lett.
Felnőtt férfi kategóriában Szeibert Imre, mindösszesen 5 ponttal maardt el a győzelemtől, így második lett, Csányi József hetedik, Szólya Imre 12., Papp Zoltán 13., Csizmár Csaba 14. Tóth Mihály 20., Boldog Bence 22., Kiss János 23., Kis Csaba 30., Kurucz Zoltán 34. lett.
Szenior férfi kategóriában Dinnyés Gyula negyedik lett!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 16:16, kedd | Helyi sport

Áprilisi éremeső a Koppányoknál

2024. április 06-án a Kiskunfélegyházi Reptéren versenyeztek a Koppányok. A versenyt mely a 2024-es Sólyompróba sorozat 2. állomása volt, a KHTK Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte.

2024. Április 09. 12:27, kedd | Helyi sport

Czakó Zoltán kijutott a Európa-Bajnokságra

Már biztosan megszerezte a válogatott mezt Czakó Zoltán, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzője.

2024. Április 04. 16:29, csütörtök | Helyi sport

Húsvéti verseny beszámolók a Koppányok tollából

2024. március 29-én Nagypénteken, Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen.

2024. Március 26. 11:01, kedd | Helyi sport

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

2024. március 17-én a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága 2024. évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságon vettek részt a Koppányok 4 fővel.