Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Április 13. 08:07, vasárnap | Életmód
Forrás: - szerk. -

Igyunk vizet, de milyet?

Igyunk vizet, de milyet?

Jó ha tudjuk, hogy a leves evése nagyon hasznos, és egészséges dolog, de sótartalma miatt nem számít bele a napi folyadékbevitelünkbe, mint ahogy az alkoholos italok sem. Ezzel szemben a kávé igen.

Folyadékpótlásra a legalkalmasabb, ha vizet iszunk, de időnként beiktathatunk egy-egy pohár gyümölcslevet is. Jó ha tudjuk, hogy a leves evése nagyon hasznos, és egészséges dolog, de sótartalma miatt nem számít bele a napi folyadékbevitelünkbe, mint ahogy az alkoholos italok sem. Ezzel szemben a kávé igen.

Csapvíz
A csapvizet kis mennyiségben ihatjuk, de ne állandóan. Sok szennyeződést kiszűrnek ugyan belőle, de még így is marad benne rengeteg gyógyszerféleség, antibiotikum, hormonszármazék. Ma már számos otthonra beszerelhető víztisztító berendezést lehet kapni, amelyek tényleg hasznosak is, de azért nem árt tudnunk, hogy ezek nem csak a szennyeződést, de az ásványi anyagokat is kiszűrik a vízből.

Forrásvíz
A forrásvizet inkább ne igyuk meg, legfeljebb akkor, ha már felforraltuk, de legyünk nagyon óvatosak, mert rengeteg baktérium és vírus lehet benne, amelyek komoly betegségeket okozhatnak.

Gyógyvíz
Gyógyvizet csak kúraszerűen célszerű inni, azt is csak akkor, ha valamilyen betegségünk van. Azokban ugyanis bizonyos ásványi anyagokból túl sok lehet, ami már szintén káros lehet az egészségünkre.

Ásványvíz
A legjobb, amit ihatunk, az az ásványvíz. Csak arra figyeljünk oda vásárláskor, hogy hasonló mennyiségben tartalmazzon kalciumot és magnéziumot. A másik, ami rettenetesen fontos, hogy soha ne hagyjuk a tűző napon vagy meleg helyen a műanyag flakonos vizet, mert a palackból kioldódhatnak olyan anyagok, amelyek ártalmasak lehetnek az egészségre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.