Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Május 18. 16:44, vasárnap | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Így zenélünk, táncolunk, rajzolunk mi

Így zenélünk, táncolunk, rajzolunk mi

Nyílt napon mutatkoztak be május 17-én az Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanáraik.

Nyílt napon mutatkoztak be május 17-én az Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanáraik. A Petőfi téren reggeltől kora délutánig szólt a zene, rajzoltak, festettek korongoztak. A modern- és néptáncosok, valamint a drámatagozatosok is bemutatkoztak egy-egy produkcióval. A téren összegyűlt érdeklődők nem csupán szemlélői voltak az eseménynek. Bárki kipróbálhatta a hangszereket, ceruzát, ecsetet ragadhatott, vagy beülhetett korongozni. A táncosok is szívesen fogadták köreikben a fürge lábú érdeklődőket.

Kis-Fekete Vilmos, az intézmény vezetője elmondta: ezzel a rendezvénnyel az volt a céljuk, hogy a hivatalos koncertek, kiállítások, rendezvények mellett családias, oldottabb formában is megmutassák magukat. Lehetőséget teremtettek az iskolai munka bemutatására, arra, hogy a szülők és érdeklődők láthassák, miként készülnek fel az „öltönyös, nyakkendős” rendezvényekre. Minden művészeti ág képviselői bizonyították, hogy fiatal korban is értékes produkcióval tudnak közönség elé állni. Ez volt az első alkalom, amikor ilyen típusú nyílt napra vállalkoztak, de szeretnék ezt évről-évre megismételni – tette hozzá az intézményvezető.

H. S.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.