Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Augusztus 12. 07:50, szombat | Helyi
Forrás: kesport.hu

Így várják a bajnoki rajtot a megye I-es csapatok

Így várják a bajnoki rajtot a megye I-es csapatok

Habár az idei kiírásban csak 13 csapat szerepel majd a megyei élvonalban, mégsem mondható el, hogy kevesebb izgalomra lehet számítani, mint az előző években.

Több gárda is alaposan megerősítette keretét, ám a bajnoki cím várományosa egyértelműen a Kecskeméti LC.

A KLC vasárnap az Akasztó otthonában, újult erővel és új játékosokkal kezdi meg a szezont. A kecskeméti csapat egy sikeres felkészülésen van túl, a KHTK-hoz távozó Koncz Zsolt után Farkas Istváné lett a csapatkapitányi karszalag. A csapatról és személyes céljairól Kitl Zoltánt kérdeztük.

Köztudott, hogy az SC Hírös-épnél vállaltál el egy edzői munkát; hogyan tudod a két feladatot összeegyeztetni?
- Számomra egyáltalán nem teher, hiszen kiváló játékosokkal és edzőkkel dolgozhatok együtt, akiktől nagyon sokat tanulhatok. Azt csinálom, amit szeretek.

Tavaly jöttél vissza Kecskemétre, hogy ment a beilleszkedés?
- A beilleszkedéssel nem volt gond, több labdarúgóval is kiváló viszonyt ápolok a csapaton belül, gondolok itt elsősorban Balog Marcellra, vagy éppen Farkas Istvánra, akik sokat segítettek nekem.

Mik a céljaid az elkövetkezendő szezonban?
- A rövidtávú célom az, hogy én is és a csapat is eredményes tudjon lenni, a távlati pedig, hogy sikeres edző és megbecsült testnevelő tanár legyek. A felkészülést pedig abszolút pozitívan élem meg, hiszen több NB-s csapatot is sikerült két vállra fektetnünk.

Nézzük a Kecskemét riválisait

A bajnoki címért folyó versenybe előzetesen úgy tűnik, hogy öt csapat tud beleszólni: a Kiskunfélegyháza, a Bácsalmás, a Jánoshalma, a Kiskunhalas és a legnagyobb esélyesként Kecskemét.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a megye I-es csapatokat, pár egyesületből illetékeseket is megszólítottunk.

Akasztó FC: Tavaly a tizedik helyen zárták a szezont, hazai környezetben igen veszélyesek, kis méretű pályájuk miatt defenzíven, kontrákra játszanak. Valószínűleg nem lesznek kihívói a bajnokság első felében lévő csapatoknak, de játékstílusuk miatt kellemetlen ellenfelek lehetnek.

A Bácsalmási PVSE kapcsán Vanó Sándor vezetőedzővel beszélgettünk.
Mi a cél a következő idényre nézve? Hogyan értékelné a felkészülést?
- Mindenképpen szeretnék sok fiatalt beépíteni a csapatba, az első ötben szeretnénk végezni. Az a célunk, hogy mi legyünk a meglepetéscsapata ennek a bajnokságnak. A felkészülés kétharmadát jónak ítélem meg, elégedett vagyok az eredményekkel, de az alapozás vége felé sok fiatal elment nyaralni, emiatt sok edzést kényszerültek kihagyni.

Faddikorr-Kiskunhalasi FC: A kiskunhalasi együttes tavaly a hatodik helyen végzett, ám a negyedik Bácsalmástól csak négy ponttal maradt le. Izgatottan várhatják az idei szezont, minden adott egy esetleges jobb szerepléshez, hiszen értékeiket megtartották, a Magyar Kupában is győzni tudtak a kupaspecialista Géderlak otthonában.

Harta SE: A tavalyi szezonban szerzett 15 pontjuk csak az utolsó hely megszerzésére volt elég, valószínűleg idén is a tabella alsó felében fognak végezni a lelkes Duna mentiek.

Jánoshalmi FC: Teljesen új kerettel vágnak neki a szezonnak, így könnyen lehet, hogy a szezon legnagyobb meglepetésével fognak szolgálni. Vezetőedzőjükkel, Flórin Nenaddal beszélgettünk.
Miként értékeli a csapat felkészülési időszakát? Hogyan vélekedik arról, hogy a Jánoshalma az egyik meglepetés csapat lehet?
- A felkészülést időben elkezdtük, elég időm volt rá, hogy az összes érkezőt leteszteljem. Az eredmények azt igazolták, hogy ez a kevés idő is elegendő volt a csapat összeszokásához. Reális célkitűzésnek az első hatba kerülés tűnik, sajnos a szezon elején három fontos játékosom is hiányozni fog, de a tavaszra nézve nagyon bizakodó vagyok, akár meglepetést is okozhatunk.

Kalocsai FC: Az együttesnél a nyár elején még a feloszlás is szóba került, de végül erre nem került sor. Sok távozó volt emiatt, a felkészülést is később tudták megkezdeni, és csak egyetlen felkészülési meccset játszottak egy megye III-ban szereplő együttes ellen. Céljuk a körülményekhez képest a legjobb helyezés megszerzése lehet, elsősorban fiatal, helyi kötődésű játékosokra támaszkodva.

Kecel FC: Tavalyi teljesítményük a tabella 13. helyét jelentette számukra, ám a soron következő szezonra jócskán megerősítették keretüket, a feloszló Bajai LSE magját csábították át magukhoz, így biztosan komoly erőpróba vár azokra, akik szeretnék a három pontot megszerezni ellenük.

Kiskőrös LC: A mögöttük hagyott szezonban stabil középcsapatként, 35 ponttal a 8. helyen zártak. Komoly terveik vannak a jövőre nézve, pár éven belül szeretnék kivívni az NB3-ba való feljutás jogát. Nem olyan régen megcsinálták pályájuk világítását, emellett további infrastrukturális felújításokba is belekezdtek.

Kiskunfélegyházi HTK: A kiskunfélegyháziak valószínűleg a legnagyobb riválisai lesznek a KLC csapatának a bajnokság megnyeréséért folytatott küzdelem során. Az ex-kecskeméti Marsa Levente válaszolt kérdéseinkre.
Mik a csapat céljai a következő idényre? Hogyan értékeled a csapat felkészülési időszakát? Személyes céljaid?
- Mindenképp szeretnénk az élbolyban végezni, legjobb lenne az első három hely valamelyikén. Elégedett vagyok, remek felkészülésen vagyunk túl. Amelyik mérkőzést lehetett, azt megnyertük. Hálás vagyok az edzőmnek, hogy megadta a lehetőséget a bizonyításra. Motivált vagyok, szeretném, ha minél több góllal, illetve gólpasszal tudnám segíteni a KHTK-t, hogy együtt elérjük a bajnokságra kitűzött céljainkat.

Kunszállás SE: Az előző szezonban nem teljesítettek túl meggyőzően, mindössze egy ponttal előzték meg az utolsó helyezett hartaiakat. Az Akasztóhoz hasonlóan ők is a kontrákra helyezik a hangsúlyt, valószínűleg a tavalyihoz hasonló teljesítményt nyújtanak majd, és a tabella alsó felében fognak végezni.

Lajosmizsei VLC: Remekül igazoltak a nyáron, fiatal kecskeméti futsalosokkal erősítették meg keretüket. Az új igazolások közül kiemelkedő Sudár Csaba, akinek a neve a kecskeméti szurkolóknak ismerősen csenghet, hiszen tavaly még a kecskemétieket erősítette a fiatal csatár. Mindenképp előrébb fognak végezni a tavalyi 12. helyezésüknél, valószínűleg stabil középcsapat lesznek.

Soltvadkerti TE: Tavaly a hetedik helyen végeztek, de minden feltétel adott hozzá, hogy múlt évi szereplésüknél előkelőbb helyet csípjenek meg. Ugrai Imre irányításával bizakodva vághatnak neki a szezonnak, ezt a Magyar Kupa 1. fordulójában elért idegenbeli sikerük is megerősíti.

Összeállította: Balla Szilárd és Szarvas Zsombor

Címkék: foci, KHTK, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.

2024. Április 22. 13:49, hétfő | Helyi

Batthyánys harcművészek

Muay Thai házibajnokságot rendeztek Kiskunfélegyházán.