Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. Január 04. 13:43, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Így változik a bankolás 2021-ben

Így változik a bankolás 2021-ben

Egy sor változást hoz az újév a pénzügyek intézésében.

Januártól elérhető az otthonfelújítási támogatás, míg februártól kamattámogatott hitelt is igénybe vehetünk lakásunk felújításához. A fogyasztási hiteleknél megszűnik a THM-plafon, a személyi kölcsönöknél pedig jönnek a fogyasztóbarát hitelek – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Sándorfi Balázs, a bankmonitor.hu ügyvezetője elmondta: Az online vásárlások tekintetében már nem lesz elegendő megadni csupán a kártyaszámot, a nevünket és a többi olyan adatot, melyeket ilyenkor meg kellett adni, hanem egy „addicionális biztonsági adat” megadására lesz szükség, hogy biztonságosabbá váljon a fizetés.

Ez leginkább mobiltelefonok segítségével történhet, akár applikáción érkező üzenet, vagy SMS-kód beírásával valósulhat meg a fizetés.

A fogyasztónak ehhez nem feltétlenül kell kapcsolatba lépnie a bankjával, az új ellenőrzés életbe lép anélkül is. Minden bank weboldalán megtalálhatóak az ezzel kapcsolatos információk, de a fogyasztó már az első új rendszerben történő vásárlásánál szembesülni fog azzal, hogy bankja milyen további biztonsági intézkedéseket vezetett be, milyen adatot kér a tranzakcióhoz.

Lakásfelújítási támogatás és -hitel
A január elsejétől elérhető lakásfelújítási támogatást olyan családok igényelhetik, ahol legalább egy gyermeket nevelnek. A támogatás összege a felújítási költségek maximum 50 százalékát, vagy 3 millió forintot érhet el, mely egy vissza nem térítendő állami támogatás.

A támogatás nyílászárók kicserélésére, burkolásra, festésre, tetőfelújításra, hőszigetelésre és sok egyébre felhasználható. Ez egy utólagos finanszírozási formában megvalósuló támogatás, pontosan ezért jelenik meg a lakásfelújítási hitel februártól.

A lakásfelújítási hitel egy fix 3 százalékos kamatozású, maximum 6 millió forintos konstrukció, legfeljebb 10 éves futamidővel. A hitelfelvétel után megkezdődhet a felújítás, melynek befejezése után a lakásfelújítási támogatás összege automatikusan bemegy a hiteltörlesztésbe, így attól az időponttól kezdve eleve alacsonyabb törlesztőrészlettel kell számolni.

(Címlapfotó: promenad.hu)

Címkék: bankolás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.