Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Március 06. 19:00, vasárnap | Helyi
Forrás: HVG

Így tudhatja meg, lopják-e a wifijét

Így tudhatja meg, lopják-e a wifijét

Könnyű ráakaszkodni valaki más wifijére, különösen, ha azt nem is védik. Ne hagyjuk ezt, illetve tudjuk meg, lopja-e valaki a mi vezeték nélküli netünket.

A „wifi-lopás” felderítésében egy – alapváltozatában – ingyenes program, a Who's On My Wifi” segít, amelyet innen tölthetünk le, és az exe fájlra kattintva telepíthetünk.
Az első oldal-megjelenés után Scan Page, majd a Scan Now gombra kell kattintanunk, azonban ez után egy kis türelemre lesz szükség. A program ugyanis felméri a hálózatunkhoz kapcsolódó eszközöket, és ez egy kis ideig eltarthat.
Ezután egy részletes listát kapunk az említett berendezésekről, ezek jelenleg még ismeretlenek a program számára, ezért az Unknown (ismeretlen) jelölést kapják. Ha bővebb információt szeretnénk megtudni róluk, akkor kattintsunk bal oldalon a nevük melletti pluszjelre.
Azokat az eszközöket, amelyeket ismerünk, átállíthatjuk ismertre (Unknown melletti lefelé mutató nyíl, majd a Known beállítása), illetve az ismeretleneket eltávolíthatjuk a listából (Remove). Mindeközben időnként jelzést kapunk a program – akkor még – kék színű ikonjától, hogy ismeretlen eszközök csatlakoznak a hálózatunkra.

Azt, hogy elvégeztük az összes beállítást, a Save Changes lehetőségre kattintva tudathatjuk a programmal. Ha újra leszkenneltetjük a rendszert, a program ikonja, lévén csak ismert eszközökkel találkozik, zöldre vált.
A továbbiakban már semmi dolgunk sincsen, a program ugyanis alapbeállításban öt percenként átnézi a hálózatot, és jelzi, ha behatolót észlelt. Ezt az 5 perces intervallumot a fogaskerék ikonra kattintva megváltoztathatjuk, tetszésünk szerint növelhetjük vagy csökkenthetjük.
Ennyit tud az ingyenes változat – aminek iOS-es és androidos változata is megjelent már –, azonban ha havi 8 dollárért upgrade-elünk, akkor már komplett jelentést is kapunk, e-mailben is értesít a program a behatolókról, akiket el is távolít, sőt technikai támogatást is kérhetünk.

INNEN TÖLTHETÜNK LE

IOS

ANDROID

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.