Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 11. 18:17, péntek | Belföld
Forrás: HVG

Így tudhatja meg, lopják-e a wifijét

Így tudhatja meg, lopják-e a wifijét

Könnyű ráakaszkodni valaki más wifijére, különösen, ha azt nem is védik. Ne hagyjuk ezt, illetve tudjuk meg, lopja-e valaki a mi vezeték nélküli netünket.

Könnyű ráakaszkodni valaki más wifijére, különösen, ha azt nem is védik. Ne hagyjuk ezt, illetve tudjuk meg, lopja-e valaki a mi vezeték nélküli netünket.
A „wifi-lopás” felderítésében egy – alapváltozatában – ingyenes program, a Who's On My Wifi” segít, amelyet innen tölthetünk le, és az exe fájlra kattintva telepíthetünk.

Az első oldal-megjelenés után Scan Page, majd a Scan Now gombra kell kattintanunk, azonban ez után egy kis türelemre lesz szükség. A program ugyanis felméri a hálózatunkhoz kapcsolódó eszközöket, és ez egy kis ideig eltarthat.
Ezután egy részletes listát kapunk az említett berendezésekről, ezek jelenleg még ismeretlenek a program számára, ezért az Unknown (ismeretlen) jelölést kapják. Ha bővebb információt szeretnénk megtudni róluk, akkor kattintsunk bal oldalon a nevük melletti pluszjelre.

Azokat az eszközöket, amelyeket ismerünk, átállíthatjuk ismertre (Unknown melletti lefelé mutató nyíl, majd a Known beállítása), illetve az ismeretleneket eltávolíthatjuk a listából (Remove). Mindeközben időnként jelzést kapunk a program – akkor még – kék színű ikonjától, hogy ismeretlen eszközök csatlakoznak a hálózatunkra.

Azt, hogy elvégeztük az összes beállítást, a Save Changes lehetőségre kattintva tudathatjuk a programmal. Ha újra leszkenneltetjük a rendszert, a program ikonja, lévén csak ismert eszközökkel találkozik, zöldre vált.
A továbbiakban már semmi dolgunk sincsen, a program ugyanis alapbeállításban öt percenként átnézi a hálózatot, és jelzi, ha behatolót észlelt. Ezt az 5 perces intervallumot a fogaskerék ikonra kattintva megváltoztathatjuk, tetszésünk szerint növelhetjük vagy csökkenthetjük.
Ennyit tud az ingyenes változat – aminek iOS-es és androidos változata is megjelent már –, azonban ha havi 8 dollárért upgrade-elünk, akkor már komplett jelentést is kapunk, e-mailben is értesít a program a behatolókról, akiket el is távolít, sőt technikai támogatást is kérhetünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.