Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Október 11. 15:00, vasárnap | Helyi
Forrás: ripost.hu

Így sza­ba­dulj meg biz­to­san a hasi zsír­pár­ná­tól!

Így sza­ba­dulj meg biz­to­san a hasi zsír­pár­ná­tól!

A fel­ülé­sek saj­nos nem se­gí­te­nek. De ezek a tip­pek annál in­kább!

A makacs, hason lévő zsírpárnától igencsak nehéz megszabadulni. Legtöbben azonnal felülésekre gondolnak, ha a megoldást keresik. Ez azonban önmagában nem segít, hiszen erősíti ugyan a hasfalat, de a rárakódott zsírt nem tüntetni el. Ha az alábbi lépéseket betartod, akkor viszont biztosan búcsút inthetsz a pocaknak.

1. Válassz erősítő edzést

A kardio mozgás egészséges, növeli az állóképességet és persze segíti a fogyást is, azonban harvardi kutatók 10500 fiatalt figyeltek meg, és arra a következtetésre jutottak, hogy akik napi 20 perc erősítő edzést végeztek, kevésbé küzdöttek hasi zsírpárnákkal, mint azok a társaik, akik ugyanennyi ideig kardio edzést végeztek. Tehát semmiképp ne ugord át az erősítést!

2. Mozgass meg minél több izmot

Építs be edzésedbe olyan mozgásokat is, melyek teljes testedet igénybe veszik, mint például a guggolások vagy a fekvőtámasz. Minél több izmot mozgatsz meg egyszerre, annál több kalóriát égetsz el és annál jobban serkented a fogyást.

3. Egyél több fehérjét

Az izmok építésében rendkívül fontos a szerepe, ráadásul sokkal jobban laktat és kiegyensúlyozottabb vércukorszintet biztosít, mint a szénhidrátok.

4. Csökkentsd a kalóriabevitelt

Legyen szó bármilyen trükkről vagy csodadiétáról, a fogyás alapvetően nagyban függ attól, hogy mennyi kalóriát viszel be a szervezetedbe - és mennyit égetsz el. A testmozgás természetesen segít abban, hogy több kalóriát használj fel a megszokotthoz képest, de figyelj arra is, hogy ezzel párhuzamosan csökkentsd a bevitelt, például azzal, hogy hamburger helyett csirkemellet fogyasztasz, vagy akár úgy, hogy megszokott adagjaidat harmadával kisebbre méretezed.

5. Relaxálj, pihenj és űzd el a stresszt

Figyelj rá, hogy amennyire tudod, csökkentsd a stresszt akár relaxálás vagy jóga segítségével. Emellett pedig aludj eleget. A kortizol stresszhormon magasra emelkedhet alváshiány, stressz következtében, ez pedig kifejezetten kedvez a háton és hason lerakódó zsírpárnáknak. Ha tehát ügyelsz a harmóniára és a pihenésre, akkor neked fog kedvezni az életmódod, nem pedig a makacs párnácskáknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.