Városlista
2022. január 19, szerda - Sára

Hírek

2015. Június 16. 11:26, kedd | Életmód
Forrás: hirado.hu

Így repülhet olcsóbban külföldre

Így repülhet olcsóbban külföldre

Sajnos az olcsó repülőjegyek megkaparintására nem létezik biztos recept, vannak azonban olyan praktikák, amelyek ismerete előnyt jelenthet.

Sajnos az olcsó repülőjegyek megkaparintására nem létezik biztos recept, vannak azonban olyan praktikák, amelyek ismerete előnyt jelenthet. Némi szerencsére is szükség van persze, hisz akár a foglalásunk után egy nappal is leakciózhatják ugyanazt a jegyet. Hasznos tanácsok takarékoskodó utazóknak és kíváncsi utazni vágyóknak.

Utazás előtt el kell döntenünk, hogy hagyományos légitársasággal, vagy fapadossal szeretnénk-e utazni. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai is természeten.

Előbbi kényelmesebb utazást kínál, amit alapvetően az árai is tükröznek. A járatok központi repterekre érkeznek meg, amivel utazási idő és pénz takarítható meg, a gépeken nagyobb a székek közötti lábtávolság és osztálytól függően ellátást is biztosítanak a fedélzeten. Persze nem mindenkinek van szüksége erre egy 1,5-2 órás úton, ha nem szeretnénk ezért fizetni, válasszuk a fapadosokat, amelyeknél nincs ilyen az alapárban! Ha valaki frissítőre vágyik, némi euróért hozzájuthat a gépen. A diszkont gépek további előnye, hogy, mivel kevés időt töltenek a reptereken, sokkal gyorsabban zajlik az utasok be-, illetve kiszállítása.

Melyik az olcsóbb?

Ami az árakat illeti, általánosságban a hagyományos légitársaságok drágábbak, mint a diszkontok, különleges akciók keretében azonban elképzelhető, hogy előbbinél történő foglalás esetén jobban járunk anyagilag. Nem mellékes az sem, hogy a fapadosoknál a repülőjegyen felül hozzá kell számolni még a költségekhez, hogy a gépek általában a város szélén, az agglomerációban landolnak, ahonnan még be kell jutni a belvárosba és vissza, a transzfer pedig pénzbe kerül. A kézi csomagok mérete limitált, ha annál nagyobb bőröndöt szeretnénk magunkkal vinni, szintén pluszösszegbe kerül. Mindezt összeadva előfordulhat, hogy jobban járunk egy hagyományos légitársasággal. Érdemes tehát valamennyi ajánlatot végigböngészni a foglalás előtt.

Mikor foglaljunk?

Elterjedt vélekedés, hogy kedden délután érdemes jegyet vásárolni, mivel a légitársaságok hétfőn hirdetik meg akcióikat, amelyekre a többiek kedden válaszolnak a sajátjaikkal. Ez azonban csupán városi legendának tekinthető. Az árat egyébként sem az befolyásolja, melyik napon, hanem hogy mikorra foglalunk. A főszezonra drágább a foglalás, mint azon kívülre, a hagyományos légitársaságoknál pedig érdemes minél előbb, akár hónapokkal az utazás előtt, megvenni a jegyet.

Általában hétköznapokra is olcsóbban lehet foglalni, ami főként a turista desztinációkra igaz. Ha a társaságok azt látják, hogy valamelyik célállomásra nem elég nagy a kereslet, akkor akár hétvégén is nyújtanak kedvezményt a nagyobb töltöttség elérése érdekében. Vannak "minden féláron" napok, amelyek valamennyi úti célra érvényesek, a transzferköltségek, az extra poggyász díja ugyanakkor ilyenkor sem feleződik. A tengerentúli desztinációkra egyébként gyakrabban akcióznak, mint a felkapott európai városokba, a hagyományos légitársaságok főként a főszezonon kívül: tavasszal, ősszel és télen hirdetik meg a kedvezményeket, amikor kisebb a forgalom. A fapadosok döntően az új járatnyitásoknál teszik ezt meg.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 05:00, szerda | Életmód

Az mRNS-vakcinák biztonsággal alkalmazhatók terhesség alatt is az EMA szerint

A koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinák nem okoznak szövődményeket a várandós anyáknál és a születendő csecsemőknél, és biztonsággal alkalmazhatók terhesség alatt, vagy a közeljövőben gyermeket vállaló nőknél is

2022. Január 18. 13:05, kedd | Életmód

A klímaváltozás a koraszülésekkel is összefüggésbe hozható

Új kutatások szerint a terhesség alatt átélt hőség és a légszennyezettség koraszüléshez vezethet és életre szóló egészségkárosodást okozhat a születendő kisbabáknál.

2022. Január 17. 19:05, hétfő | Életmód

Gyorsabban pusztulnak az űrben a vörösvérsejtek, mint a Földön

Kanadai kutatók közelebb jutottak annak megfejtéséhez, miért térnek vissza az űrhajósok vérszegényen a Földre.

2022. Január 14. 18:02, péntek | Életmód

Egy fiatal csillagrendszerbe hatoló idegen égitest nyomaira bukkantak a csillagászok

A Z Canis Majoris (Z CMa) nevű, születőfélben lévő kettőscsillag közvetlen közelében elrepülő idegen égitest nyomait fedezte fel egy nemzetközi kutatócsoport, magyar csillagászok részvételével.