Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 14. 11:10, csütörtök | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Így marad feszes a bőr

Így marad feszes a bőr

A feszes bőr legalább olyan fontos, mint az, hogy mit mutat a mérleg, de a legjobb, ha a kettő összhangban van.

Rengeteg ember akad, aki szeretne lefogyni, de közben retteg tőle, hogy a testsúlycsökkenés a bőr megereszkedését okozhatja. Sajnos az aggodalom jogos, a hirtelen és nagy fogyás után a bőr veszít feszességéből, hiszen nem képes elég gyorsan alkalmazkodni a kisebb beborítandó felülethez.
Ugyan a bőr rendkívül rugalmas élő szerv, de így is időre van szüksége, hogy a változásokra reagáljon. Ha a fogyás lassú, a bőr a megfelelő ütemben húzódik vissza, de hirtelen fogyás esetén nem ugrik össze azonnal.

Idővel - ha nem túl nagy a megereszkedés - ismét feszes lesz, de sokan pánikba esnek, és szeretnék elkerülni ezt az átmeneti időszakot. (Arra azonban nem kell számítani, mint egyes esetekben a műtéti úton való súlycsökkentés után, hogy a felesleges bőrt redőkben fog lógni, s el kell távolítani. Az ugyanis extrémitás.)

Annak érdekében, hogy megkíméljük magunkat a kellemetlen bőrnyúlástól, érdemes odafigyelni, hogy megfelelő ütemben veszítsük el a kilókat. Heti fél-egy kilogramm tömegcsökkenés mondható ideálisnak, e fölött már jelentősnek számít a fogyás mértéke.

Érdemes a fogyókúra alatt különösen odafigyelni, hogy a bőr megfelelő gondoskodást kapjon. Egy tengeri sóval és ásványi anyagokkal dúsított forró fürdő például ideális a feladatra, akárcsak egyes, boltokban kapható bőrfeszesítő krémek.

Az is fontos, hogy a fogyás idején is megfelelően étkezzünk, azaz sok kollagént és elasztint fogyasszunk, tehát fehérjedús ételeket (például tejet, a sajtot, dióféléket vagy halat és a tofut) tartsunk az étlapunkon.

Természetesen a műtéti beavatkozás is rendelkezésre áll, de ez tényleg csak a végső megoldás. Olyan esetekben érdemes elgondolkodni rajta, amikor a fogyás olyan mértékű (például 50 kilós), amely után nincs remény a bőr feszességének visszaállítására, illetve egészségügyi, higiéniai okokból is indokolt a bőr hozzáigazítása a testhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: