Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Július 08. 18:12, hétfő | PR

Így lehet még hangulatosabb a kert!

Így lehet még hangulatosabb a kert!

A szép zöld gyep és fák, bokrok, virágok gyönyörűvé teszik a kertet, amire minden szomszéd irigykedve tekint. ám attól, hogy tökéletes, közel sem biztos, hogy barátságos vagy hangulatos. Mi kell még?

A személyiségünket, stílusunkat a növényválasztás is tükrözheti, de lehet, hogy csak praktikus szempontokat tartottunk szem előtt, mint például a kert adottságai. Ilyen a benapozottság, a tájolás, illetve a szokásaink is, azaz, hogy megrögzött fűnyírók, kertszépítők és locsolásbajnokok vagyunk-e.

Kültéri világítás

Legyen akár buja és romantikus őserdő a ház körül, vagy precízen nyírt és karbantartott térköves, muskátlis kertünk, a megfelelő kültéri világítás kialakítása minden esetben fontos kérdés.

Ha van rá lehetőségünk, akkor a kültéri világítás elemeit igyekezzünk a beltéri világításhoz hangolni, tehát akár ugyanannak a lámpacsaládnak a kültérre szánt verzióit vásároljuk meg. Így garantált a tökéletes összhang, kint és bent is.

Fokozzuk a hangulatot!

A kültéri világítás nemcsak a jól megszokott lámpákból állhat. Kültéri ledsor, falikarok és földbe szúrható napelemes lámpák mellé bátran választhatunk valami karakteresebbet is!

A kandeláber romantikus ékköve lehet kertünknek, közel sem csak utcai lámpaként funkcionálhat, sőt! Olyan hangulatot és stílust teremt napközben és este is, hogy legszívesebben a kerti padon ücsörögve töltenénk az éjszakát egy pohár bor társaságában.

A kandeláber tulajdonságai

A kandeláber egy lámpaoszlop, ezért 2-3 méter körül van a magassága egy-egy ilyen kültéri lámpának vagy inkább világítótestnek, és egy vagy több fényforrással is rendelkezhet. Ha nagyobb területet szeretnénk vele megvilágítani a kertünkben, akkor válasszunk olyat, ami több égős.

A kültéri lámpák anyaga ellenáll az időjárás viszontagságainak, ez a fényforrás általában öntött alumíniumból készül, és fényforrásnak is többfélét választhatunk hozzá. Tehetünk bele halogén, energiatakarékos és LED izzót is. Ami fontos, hogy a kandelábert rögzíteni kell a talajhoz. Attól függően, hogy beton alapra vagy épp föld alapra szeretnénk felállítani, más-más rögzítő elem kell hozzá.

Így válasszunk!

A kandeláberek között is több olyan típus van, ami egy nagyobb lámpacsalád része, így ha ilyen fényforrást vásárolunk, akkor is megoldható az a bizonyos beltéri-kültéri összhang. Arra azért figyeljünk oda, hogy csak annyi kültéri lámpánk legyen, beleértve a kandelábert is, amennyire valóban szükségünk van, mivel ez egy nagyon jellegzetes, emblematikus lámpa.

Gondoljuk át jól, hogy hol lesz a helye és mennyi kell belőle, hiszen, ha túl sokat veszünk és teszünk le, az akár túldíszítetté, nem pedig meghitté teheti a kertü

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 06. 16:48, péntek | PR

Az intelligens raktárak korszaka beköszöntött

Az okostelefonok és -órák mára mindennapi használati tárgyaink közé tartoznak. Nem meglepő hát, hogy az intelligens szolgáltatások a logisztikában is megjelentek. Az viszont igen, hogy mi mindent tudnak.

2019. Szeptember 06. 16:45, péntek | PR

Ipari létrák könnyítik meg a DIY lakásfelújítók életét

Egy lakás felújítása mindig igen idő- és pénzigényes folyamat, akár mi magunk, akkor profi szakemberek segítségével végezzük a munkálatokat.

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 09. 13:03, péntek | PR

Pénzküldés - csináld úgy, mint a profik!

Ma már értünk, kelet-közép-európai felhasználókért is versengenek a devizaküldő cégek. Komoly piac ez a régió, ahol mind többen dolgoznak külföldön. Nem véletlenül van a TransferWise-nak Budapesten is irodája.