Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Július 08. 18:12, hétfő | PR

Így lehet még hangulatosabb a kert!

Így lehet még hangulatosabb a kert!

A szép zöld gyep és fák, bokrok, virágok gyönyörűvé teszik a kertet, amire minden szomszéd irigykedve tekint. ám attól, hogy tökéletes, közel sem biztos, hogy barátságos vagy hangulatos. Mi kell még?

A személyiségünket, stílusunkat a növényválasztás is tükrözheti, de lehet, hogy csak praktikus szempontokat tartottunk szem előtt, mint például a kert adottságai. Ilyen a benapozottság, a tájolás, illetve a szokásaink is, azaz, hogy megrögzött fűnyírók, kertszépítők és locsolásbajnokok vagyunk-e.

Kültéri világítás

Legyen akár buja és romantikus őserdő a ház körül, vagy precízen nyírt és karbantartott térköves, muskátlis kertünk, a megfelelő kültéri világítás kialakítása minden esetben fontos kérdés.

Ha van rá lehetőségünk, akkor a kültéri világítás elemeit igyekezzünk a beltéri világításhoz hangolni, tehát akár ugyanannak a lámpacsaládnak a kültérre szánt verzióit vásároljuk meg. Így garantált a tökéletes összhang, kint és bent is.

Fokozzuk a hangulatot!

A kültéri világítás nemcsak a jól megszokott lámpákból állhat. Kültéri ledsor, falikarok és földbe szúrható napelemes lámpák mellé bátran választhatunk valami karakteresebbet is!

A kandeláber romantikus ékköve lehet kertünknek, közel sem csak utcai lámpaként funkcionálhat, sőt! Olyan hangulatot és stílust teremt napközben és este is, hogy legszívesebben a kerti padon ücsörögve töltenénk az éjszakát egy pohár bor társaságában.

A kandeláber tulajdonságai

A kandeláber egy lámpaoszlop, ezért 2-3 méter körül van a magassága egy-egy ilyen kültéri lámpának vagy inkább világítótestnek, és egy vagy több fényforrással is rendelkezhet. Ha nagyobb területet szeretnénk vele megvilágítani a kertünkben, akkor válasszunk olyat, ami több égős.

A kültéri lámpák anyaga ellenáll az időjárás viszontagságainak, ez a fényforrás általában öntött alumíniumból készül, és fényforrásnak is többfélét választhatunk hozzá. Tehetünk bele halogén, energiatakarékos és LED izzót is. Ami fontos, hogy a kandelábert rögzíteni kell a talajhoz. Attól függően, hogy beton alapra vagy épp föld alapra szeretnénk felállítani, más-más rögzítő elem kell hozzá.

Így válasszunk!

A kandeláberek között is több olyan típus van, ami egy nagyobb lámpacsalád része, így ha ilyen fényforrást vásárolunk, akkor is megoldható az a bizonyos beltéri-kültéri összhang. Arra azért figyeljünk oda, hogy csak annyi kültéri lámpánk legyen, beleértve a kandelábert is, amennyire valóban szükségünk van, mivel ez egy nagyon jellegzetes, emblematikus lámpa.

Gondoljuk át jól, hogy hol lesz a helye és mennyi kell belőle, hiszen, ha túl sokat veszünk és teszünk le, az akár túldíszítetté, nem pedig meghitté teheti a kertü

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Március 01. 10:23, péntek | PR

Hogyan rendezd be lakásodat vintage stílusban?

A vintage lakberendezési stílus az elmúlt években megtartotta népszerűségét. Ezen stílust az antik bútorok, a régi időket idéző dekoráció és a romantikus, természetes összkép jellemzi legjobban.