Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 27. 12:23, péntek | Helyi
Forrás: kesport.hu

Így juthat fel a Bács megyei bajnok az NB III-ba

Így juthat fel a Bács megyei bajnok az NB III-ba

Szombaton eldőlhet a bajnoki cím a megyei első osztályban, hiszen a listavezető Kiskunfélegyháza a Tiszakécskével csap össze. A csapatok között egyetlen pont a különbség.

Nagy a várakozás a szombaton 15 órakor kezdődő rangadó előtt, mindkét fél számára az év meccse lehet. Kiskunfélegyházi győzelem esetén biztosan eldől a bajnokság sorsa, míg ha döntetlennel, vagy hazai sikerrel zárul a derbi, akkor az utolsó fordulóra maradnak még izgalmak.

A találgatásokat és pletykákat megelőzve viszont szerettünk volna tiszta vizet önteni a pohárba, s az MLSZ BKMI versenyszervezőjét Kerpics Ferencet kérdeztük meg, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnie annak az együttesnek, amely szeretne jövőre az NB III-ban szerepelni.

Mint azt megtudtuk, a versenykiírás szerint csak és kizárólag a 20 bajnok (19 megye + BLSZ I.) veht majd részt az oda-visszavágós osztályzón. Azontúl, hogy az első helyezett megnyerte bajnokságát, NB III-as licenccel is kell rendelkeznie, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség adott ki. Bács-Kiskun megyéből három együttes rendelkezik a következő szezonra ezzel: KHTK, Duna Aszfalt TVSE, Kecskeméti LC. Továbbá a bajnoknak nyilatkoznia kell az osztályzót megelőzően az MLSZ felé, hogy vállalja az NB III-as indulást. Tíz kiadó NB III-as helyre tehát ideális esetben húsz együttes pályázik, ám ez a szám változhat, ha nem minden aranyérmes vállalná a magasabb osztályt. Ebben az esetben sorsolással, osztályzó nélkül is juthat fel csapat. Érdekesség, hogy legutóbb a 2011/2012-es szezon után jutott fel Bács megyéből a bajnok, akkor a nagybaracskai-csátaljai Híd SC vállalta az NB III-as szereplést.

A Duna Aszfalt TVSE – Kiskunfélegyházi HTK rangadó kezdési időpontja az eredetileg kiírtakhoz képest változott, a hazai csapat kérésére – a KHTK hozzájárulásával – két órával korábban, 15 órakor szólal majd meg a kezdő sípszó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.