Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2019. Január 12. 10:02, szombat | Helyi
Forrás: BAON

Ígéretes tavasz vár a KHTK-ra

Ígéretes tavasz vár a KHTK-ra

A megyei első osztályban szereplő Kiskunfélegyházi HTK a bajnokságban féltávnál a második helyen áll.

A csapat tizenhárom mérkőzésből kilenc győzelemmel, három döntetlennel és egy vereséggel zárta az őszi idényt, csak két egységgel gyűjtött kevesebbet a listavezető Kiskőrös LC-nél, és a ligában a legtöbb gólt szerezte - olvasható a BAON internetes hírportálon.

A szép őszi teljesítményt ráadásul úgy érték el a félegyháziak, hogy a Honvéd-pálya felújítása miatt az egész őszt idegenben játszották. A csapat játékos-edzője, Koncz Zsolt értékelte az őszi bajnoki szezont.

– Milyen célokkal, tervekkel vágtatok neki az őszi idénynek, és ezek mennyiben valósultak meg?
– Azt fogalmaztuk meg itt, Kiskunfélegyházán a labdarúgásban, hogy próbáljuk meg a fiatal játékosokat beépíteni az első csapatba, valamint a második, a megye kettes együttessel közösen együttműködve építeni a jövő félegyházi labdarúgását. A megye egyes csapatnál természetesen az volt a terv, hogy próbáljuk meg kihozni a szezonból a maximumot. Ezt szem előtt tartva hoztunk a nyáron új játékosokat, hiszen a lehetőségeinkhez képest próbáltuk frissíteni a keretünket. Úgy gondolom, hogy ahhoz képest, amit a nyáron megfogalmaztunk, jó úton járunk. Szép és eredményes őszi szezonon vagyunk túl. Egységesek voltunk, fontos rangadókat tudtunk megnyerni, így a második helyet megérdemelten értük el.

– A fiatal játékosok mennyire tudtak segíteni a bajnoki szereplésben?
– Ők azért kerültek fel az első csapathoz, hogy fejlődjenek, erősödjenek a felnőttek között. Igaz, hogy kevesebb játéklehetőséghez jutottak, de elégedett vagyok a hozzáállásukkal.

– Mennyire vagy elégedett a csapat őszi teljesítményével?
– Bár minden mérkőzést idegenben játszottunk, ez szerencsére nekünk nem jelentett hátrányt. Egy-két pályát leszámítva mindenütt jó körülmények vannak a megyében. Elismerem, voltak nehézségeink az idény elején, de azokat csapaton belül sikerült megoldani. És itt most nem feltétlenül fegyelmezetlenségre gondolok, hanem a játékosok posztjának az eltalálására. Nem vagyok biztos abban, hogy az elején jól mértem fel a helyzetet. De az ősz második felére mindenki a helyére került, szép győzelmeket arattunk a riválisok ellen is.

– Mi volt az őszi szezon pozitívuma és negatívuma?
– Számunkra az egész ősz egy nagy pozitívum volt. A társaság is szépen kezdett összekovácsolódni mérkőzésről mérkőzésre, többek között azért is, mert a nyáron olyan rutinos játékosok tértek vissza, akik már magasabb osztályokban is játszottak. Gondolok itt például Némedi Norbira. A társaságból mindenki kivette a részét a szép eredmény eléréséből. Mérkőzésre lebontva nem tekinteném át az egész idényt, persze veszítettünk olyan pontokat és mérkőzéseket, ami kicsit fájó lehet számunkra, gondolok itt a Bácsalmáson elért 2–2-es döntetlenre. Az, hogy Kiskunhalason kikaptunk, benne volt a pakliban, ráadásul az ott mutatott játék alapján megérdemelten szenvedtünk vereséget. A többi találkozón reális eredmények születtek. A Kalocsán és Jánoshalmán elért döntetlent a mérkőzés előtt is aláírtuk volna. Vívtunk több gólgazdag mérkőzést, ami igen jó hangulatot teremtett a csapaton belül.

– Két pontra vagytok a Kiskőröstől, ez jó kiindulópont a tavaszra nézve.
– Mindenképpen. Úgy gondolom, hogy nehéz tavaszi szezon elé nézünk, annak dacára is, hogy az összes mérkőzésünket hazai pályán játsszuk. Gondolok itt arra, hogy emiatt egy kicsivel ingerszegényebb lesz a környezet, némileg hiányozni fog a változatosság. Bár örülünk neki, hogy végre lesznek új pályái Kiskunfélegyházának, és reméljük, hogy azokat mielőbb tudjuk is használni.

– Kiket emelnél ki a csapatból az őszi teljesítményük alapján?
– Senkit nem szeretnék kiemelni. Mindenki hozzájárult az összteljesítményhez. Megye egyes futballról lévén szó a legfontosabb a csapategység.

– Mikor kezdődik a felkészülés, és lesznek-e változások a keretben?
– A tavaszi szezonra február 4-én kezdjük a felkészülést. Több felkészülési mérkőzésünk lesz a bajnoki rajt előtt. Mindenképpen tervezünk frissítést. A kerethez érkezik három játékos, a tárgyalások megkezdődtek, amikor a megállapodás végleges lesz, akkor tudjuk megnevezni az új labdarúgókat. Egy nevet azért már most is megemlíthetek, Huszka Milán visszatér hozzánk. Ő tavaly tavasszal a munkahelyi elfoglaltságai miatt nem játszott nálunk. Ami pedig a felkészülést illeti: egy olyan amatőr csapatnál, amely heti három edzést tud tartani, én inkább ráhangolódásnak nevezném ezt a szakaszt. Lekötünk sok edzőmérkőzést, szeretnénk jó hangulatban eltölteni a téli alapozás időszakát. Az időjárás persze jelentősen befolyásolja a munkát, de szerencsére van műfüves kispályánk, amelyen tudunk edzeni. Az edzőmérkőzéseink mindegyikét idegenbe tervezzük, mivel nekünk nincs műfüves pályánk, ráadásul így kiéhezetten várja a csapat a hazai nyitányt. De próbálunk úgy ráhangolódni a tavaszra, hogy már az első mérkőzésre éles legyen a csapat, és persze szeretnénk itthon tartani a három pontot. Az ősz folyamán a mérkőzések előtt sokszor nyilatkoztam azt, hogy minden csapat ellen a három pont megszerzése a cél. No, tavasszal ez még hatványozottabban igaz lesz.

– Az őszi szezon minden mérkőzését idegenben játszottátok, így a tavasz valamennyi összecsapása hazai pályán lesz. Mit üzensz a félegyházi szurkolóknak, mit vársz a tavaszi folytatásban?
– Való igaz, hogy a szurkolóinkkal már jó régen találkoztunk hazai környezetben. Az őszi mérkőzéseinket azért elég sokan megtekintették idegenben is, amit ezúttal is szeretnék megköszönni az egész csapat nevében. Bízom benne, hogy tavasszal újra egymásra találnak a szurkolók és a csapat, szükség is lesz erre, hogy a bajnokság végére minél jobb eredményt tudjunk elérni.

A KHTK gólvadászai
13 gólos: Némedi Norbert
9 gólos: Koncz Miklós
7 gólos: Szabó Attila
4 gólos: Palásti Sándor, Zsíros Juhász István
3 gólos: Nagy Dániel, Tóth István
1 gólos: Koncz Zsolt, Nagy Viktor, Sándor László, Valkai Tamás

Címkék: foci, KHTK

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 13:35, kedd | Helyi

Tippek, hogy jobban használd otthon a hűtőt

Különleges hűtőhasználati útmutatót állított össze karácsonykor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja.

2023. December 05. 13:18, kedd | Helyi

Karácsonyi csomagot kapnak a nyugdíjasok Petőfiszálláson

A kifizetésre és a csomag átvételére 2023. december 5-7 között 9-12 óráig és 13-15 óráig, illetve 2023. december 8-án 9-12 óráig az önkormányzati hivatalban (Kossuth u. 8.) lesz lehetőség.

2023. December 05. 12:58, kedd | Helyi

Mire jó a Mozgáskotta?

A Magyar Mozgáskotta Módszer, mint a komplex személyiségfejlesztés, mozgásnevelés, hátránykompenzáció lehetséges alternatív programja.

2023. December 05. 08:07, kedd | Helyi

Agycsavaró matematikaverseny a PG-ben

November 30-án a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban megrendezésre került a már hagyományos „Agycsavaró\".