Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. November 19. 17:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Igaz lassan, de fejlődik az Ipari Parkunk

Igaz lassan, de fejlődik az Ipari Parkunk

November 18-án a volt Laktanya helyén üzemelő ipari park területén találkozót szerveztek a betelepült cégek részére, hogy beszámolhassanak működési területükről és megtehessék észrevételeiket.

Az ipari park működtetése az önkormányzat segítségével történik, de a betelepült cégek számának függvényében előbb-utóbb önfenntartó lesz.

Jelenleg a területen több cég működteti telephelyét, ezek között megtalálható a legrégebben betelepült Rollsped és a P&P Pékáru mellett pl.: autókereskedés, raktározással foglalkozó cég, kereskedelemmel, házhoz szállítással (elsősorban vendéglátó egységekhez) foglalkozó cég, légtechnikával, szellőzés-technikával foglalkozó cég, valamint kamionmosó is.

Szűcs-Szabó Sándor a Rollsped Kft. ügyvezetője és tulajdonosa, elsőként települt a volt Laktanya területére. A bejárati kapu jelenlegi működése – telefonnal felhívható nyitó berendezéssel működtetve – az ügyvezető közbenjárásának köszönhető.

Dobosné Németh Ottília az ICE-STORE Kft. ügyvezetője. Dobozgyártással foglalkozik, de nem ezen a területen. A tervei között egy hűtőház építése szerepel, mely előreláthatólag a jövő év végére manifesztálódik a volt Laktanya területén. Részben az Intergrál Zrt. termékei tárolására fog szolgálni a hűtőház, de más partnerek jelentkezését is várják a közeljövőben. Reményeik szerint nagy forgalmat fognak bonyolítani.

Csáky Norbert a P&P Pékáru Kft. céget képviselte a megbeszélésen. A P&P Pékáru a Rollspeddel egy időben foglalta el telephelyét a volt Laktanya É-Ny szárnyán található háromszögben. A betelepülés óta már újabb építményekkel is bővítették telephelyet és a továbbiakban is terveznek újabb fejlesztéseket.

A késő délutáni beszélgetés folyamán a betelepült cégek megismerhették egymást és tevékenységeik részleteit, valamint az előforduló hiányosságokról, problémákról tájékoztassák az ipari park ügyvezetőjét, Rádi Rudolfot. Fehér István a portaszolgálat vezetője szintén rendelkezésre állt a megbeszélésen az esetlegesen felmerülő biztonsági problémák feltérképezésében és a lehetséges megoldások keresésében.

Főleg a kapu problémája merült fel, miszerint a bicikliút és a kapu találkozása nem a legszerencsésebb egy ilyen logisztikával rendelkező ipari park bejáratánál. A jelenlegi porta noha ideiglenes, de megpróbálnak olyan biztonsági intézkedéseket foganatosítani, ami úgy a kerékpárosokat, mint az autósokat védeni fogja. Erre azonban egy közlekedési szakemberrel való tárgyalást követően kerülhet sor.

A világítás hiányossága a telephelyhez vezető kerékpárúton szintén az orvosolandó problémák közé került. A P&P Pékáru képviseletében megjelentek hivatkoztak legfőképp arra, hogy sok dolgozójuk és tanulójuk közlekedik a kerékpárúton, ami világítás hiányában rendkívül veszélyes. Sajnos ezzel a problémával kapcsolatban érdemi megoldás nem született a megbeszélésen. Az ipari park területén lévő utak problémája – miszerint nagymérvű kátyúsodás, gödrösödés mutatkozik egyes bekötő és összekötő utakon – a közeljövőben megoldódik bejavításokkal és az árkok zúzalékkal való feltöltésével.

További problémaként jelentkezett a telephelyeken működő internet rendszer korszerűtlensége. Ebben a témában szintén lehetőség van még további árajánlatok kérésére és technikai megoldások keresésére, ami szintén feladatként áll még a telephelyet üzemeltető előtt.

Összességében elmondható, hogy a főbb problémák átbeszélése megtörtént, megnyugtató választ kapott minden telephely képviseletében megjelenő személy a kérdéseire és kéréseire. Az első lépés tehát már megtörtént a változás és a változtatás útján. Annyit már bizonyosan leszögezhetünk, hogy a volt Laktanya területén lassan-lassan kibontakozó Ipari Parkban dolgozni, szolgáltatni és egy fejlett, technikailag és morálisan is elfogadható jövő építésén szeretnének munkálkodni.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA